Платини иска 40 отбора на Световното през 2018 г.

Това решение ще бъде от полза на всички, смята президентът на УЕФА
28 окт 2013 21:22, Красимир Ангелов
4
Платини иска 40 отбора на Световното през 2018 г.
Мишел Платини поиска 40 отбора на Мондиал 2018. Снимка: Reuters

Президентът на УЕФА Мишел Платини поиска броят на националните отбори, които ще играят на финалите на Световното първенство през 2018-а година, да се увеличи от 32 на 40.

Французинът иска да види повече представителни отбори от Африка и Азия, без това да намали броя на европейките отбори, които вземат участие на финалите.

Европа има цели 13 квоти. За сравнение - Африка има петима представители, а Азия - в зависимост от това как ще завърши плейофът с отбора от Южна Америка - четирима или петима представители.

"Това решение ще бъде от полза на всички", каза Платини пред "Таймс".

Президентът на ФИФА Сеп Блатер също подкрепи това начинание и написа миналата седмица, че Африка и Азия заслужават повече квоти, тъй като и двата континента имат повече членове на федерацията.

"Напълно се присъединявам към мнението на г-н Блатер, че се нуждаем от повече африкански и азиатски тимове. Но вместо да отнемаме от квотата на европейските, просто ще добавим нови 8 отбора и така ще да станат общо 40."

Той обаче разкри, че Европа също може да бъде облагодетелствана.

"Може да добавим 2 африкански, 2 азиатски, 2 американски, 1 от зона Океания и 1 от Европа", обяви Платини.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
dssd преди 10 години
no 2 ***.sauditska arabiq na usa 94 stignaha do 1/8 finall.qvno tolkova razbirash ot futbol.ot afrika ima dosta snosni otbori veche i ot aziq sushto ima.
2
1
 
0
 
! Отговори
BRAVO преди 10 години
Правилно! Всички континенти трябва да са представени, което ще помогне за развитието на играта по света.Bravo!
1
1
 
2
 
! Отговори
пълна глупост преди 10 години
И сега гледаме мачове на "световно" ниво от сорта на Германия - Саудитска Арабия 10:0. Сега ще гледам и как Украйна, примерно, гази някви Папуаси с 3-цифрени резултати. Трябва квотите да са основно от Европа и Южна Америка и няколко от Африка и Азия. За какво са й 3 квоти на Северна Америка като там има 2 отбора - Мексико и Сащ??? И ще правят 2-ра за Океания като Австралия се състезава в Азия и пак е пълна скръб/скрап