Осма поредна победа за Фетел

Германецът спечели Гран При на САЩ, Алонсо си гарантира второто място в класирането
Обновена: 17 ное 2013 22:55 | 17 ное 2013 22:51, Красимир Ангелов
8
Осма поредна победа за Фетел
Снимка: Reuters

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел продължава с тоталната си доминация и спечели състезанието за Гран При на САЩ на пистата в Остин.

Пилотът на Ред Бул тръгна от първа позиция и бе лидер от първата до последната обиколка. Все пак този път разликата пред втория не бе толкова внушителна, донякъде и заради многократните призиви от екипа на Ред Бул към Фетел да не рискува с бързи обиколки.

Това бе рекордна, 8-ма поредна победа за Фетел и общо 12-та от началото на сезона.

Втори, на десетина секунди зад Фетел, завърши Роман Грожан. Французинът изпревари Марк Уебър още на старта и до края запази позицията си. Австралиецът се качи на подиума на трето място.

Четвърти завърши Люис Хамилтън, с което се изкачи на третото място във временното класиране, докато с петото си място в днешното състезание Фернандо Алонсо си гарантира второто място в крайното класиране в шампионата.

Още подробности за състезанието четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
DA преди 10 години
АБЕ КАРА МОМЧЕТО,А И КОЛАТА Е КАТО ЗАЛЕПЕНА НА ПЪТЯ!КАТО ШУМАХЕР И ФЕРАРИ-ТОЧНО СЪЩОТО!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Мистър Х доказа с изказванията си, че нищо не разбира от Формула 1... Във Формула 1 няма 4 кратен пореден световен действащ шампион със слаба психика... Със слабата си психика, ли Фетел излезе в последните секунди от квалификациите и подобри времето на Уебър!?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2 ФАКТ е че редбулите са най бързи в момента с най добро износване на гумите и скорост в завоите което в днешната формула прави колата от друго състезание.Нищо лично против Фетел нямам,,даже го харесвам, но спрях да гледам таз годишната формула преди 5-6 кръга.
5
4
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
фетел осне това има слаба психика - като потегли от пета -шесат позиция, много трудон сев раща в боя, за Алонос не е проблем. Но фетел винаигт старитра пръв и затова просот духав напред, аУебър му пази гърба. Следващите една-дев години ще са интересни. без Уебър. а АкоАлонос отиде в Макларън ще сатне още по-интересно.
4
3
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
стратегията е такава че ред Бул винаги прекарват Уебър който е мноог -добър пилот, така както във ферари прекарват МАса за сметак на Алонсо. Разликата е, че ъвв ферариАлонос еМного-добър, а във ред бул Уебър бе по-добирят но след първиата Титла нафетел (спечелана на късмет не позволиха наУебър да покаже потенциала си. Ако сега Фетел иАлонсо си сменят колиет фетел ще е десет -петнайсет секунди назаде винаги
3
0
 
9
 
! Отговори
фен на алинсо преди 10 години
не е по добър от алонсо,но е страхотен човек и голям симпатяга,заслужава си поздравления от мен
2
7
 
7
 
! Отговори
1111 преди 10 години
сега някой ще напише че колата му е най-бърза и затова печели,но и уебър кара със същата,мерцедесите и ферари са с 15 20 к.с. по- мощни и какво ?!нищо .фетел просто е велик и е вторият шумахер без съмнение.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво