Манчестър Юнайтед загуби Робин ван Перси за месец

Холандецът получил разтежение на бедрото при изпълнение на корнер
Обновена: 20 дек 2013 15:18 | 14 дек 2013 10:20, Красимир Ангелов
0
Манчестър Юнайтед загуби Робин ван Перси за месец
Мойс няма да може да разчита на ван Перси почти месец. Снимка: Reuters

Английският шампион Манчестър Юнайтед ще бъде без нападателя си Робин ван Перси близо месец, потвърди мениджърът на тима Дейвид Мойс.

Холандецът пропусна четири мача на "червените дяволи" заради болки в слабините, за да се завърне в игра при домакинската загуба с 0:1 от Нюкасъл.  Той остана на терена целите 90 минути.

Стрелецът влезе като резерва и в мача срещу Шахтьор Донецк във вторник и асистира за победния гол на Фил Джоунс. При изпълнението на корнера обаче ван Перси е получил разтежение в бедрото, което ще го извади от терените около четири седмици.

"Робин получи разтежение в бедрото и ще отсъства един месец. Изглежда, че ще го загубим за месец", каза Дейвид Мойс.

Така "лалето" няма да може да помогне на "червените дяволи", които се намират в черна серия, събирайки скромните за техните амбиции две точки в последните четири шампионатни сблъсъка.

В Англия по традиция в последните 10 дни на годината се играят няколко кръга, а в първия ден за 2014 година Манчестър Юнайтед приема Тотнъм, като преди това английският шампион няма среща с отбор от първата десятка.

Ние искаме да играем добре, в първенството не се справяме толкова добре, колкото трябва. Предстоят ни доста мачове, в които можем да печелим точки. Но трябва да го направим, а не да говорим за това", добави Мойс.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари