Конте: Проучихме Рома добре

"Осемте точки преднина не бива да ни заблуждават", заяви треньорът на Юве
6 яну 2014 13:08, Друми Георгиев
1
Конте: Проучихме Рома добре
Конте не се главозамайва. Снимка: Ройтерс

Ювентус направи огромна крачка към трета поредна титла на Италия. Бианконерите разбиха втория в класирането и преследвач Рома с 3:0 и вече имат 8 точки аванс на върха в Серия А. Тази победа гарантира на Старата госпожа първата позиция на полусезона.

Треньорът Антонио Конте беше много доволен. Той изравни постижението на Фабио Капело от 49 точки за Ювентус след 18 кръга от сезон 2005/06. От две години насам има мачове в първенството, които според специалистите дават отговори за битката в челото.

Отговорите обаче са винаги едни и същи - Ювентус печели. Така беше срещу Милан (2:0 през октомври 2011), срещу Наполи (2:0 през октомври 2012), отново срещу Наполи (3:0 през ноември 2013) и вчера срещу Рома.

Голямата причина за тези успехи е Антонио Конте. Треньорът вчера отново надигра съперника с умела тактика. Ювентус остави съперника да владее топката, но го победи с 3:0.

"Проучихме добре Рома. Ако не бяхме го направили щяхме да имаме огромни проблеми. Ето че един италиански треньор беше достатъчно добър, за да подготви мача тактически... Искахме да затворим пространствата за фланговите играчи на Рома, но без да изгубим и възможността да бъдем опасни. Това беше моята задача. Иначе всеки може да застане на тъчлинията. Ето защо има по-добри и по-слаби треньори, по-добре платени и по-малко платени", заяви Конте.

Треньорът обаче не се замайва от тези 8 точки аванс, които отбора има. Той припомни, че в един момент бианконерите бяха на 13 точки зад Рома в началото на сезона.

"Доволни сме, но умерено. Това е само един етап от сезона. Осемте точки аванс не трябва да ни заблуждават. Ако това се случи може да се случи всичко. За кратко време изостанахме на 13 точки зад Рома".

"В Юве ме удивлява израстването в тактическо отношение. Всички участват все по-добре в двете фази на играта - защитата и атаката".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ювентусАнтонио Конте
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
1897 преди 10 години
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!!!!