Кристиано Роналдо с 400 гола в кариерата си

Португалецът потвърди, че ще присъства на гала-вечерта на ФИФА следващия понеделник
7 яну 2014 14:11, Друми Георгиев
4
Кристиано Роналдо с 400 гола в кариерата си
Роналдо ги закръгли на 400. Снимка: Ройтерс

С двата си гола във вратата на Селта Кристиано Роналдо вече има 400 в кариерата си, изчислиха испанските медии.

От тях 353 са за неговите клубове, а останалите 47 за националния отбор на Португалия. На суперзвездата са били необходими 653 срещи, за да ги отбележи.

Най-много са головете му за Реал Мадрид – 230, при това само в 221 мача. 118 в 292 срещи има за Манчестър Юнайтед, а 5 пъти е вкарал за Спортинг Лисабон.

През този сезон сметката му се увеличи до 29 гола в 22 двубоя, като 20 пъти се е разписал в първенството и така изпревари Диего Коста в класацията на реализаторите.

След мача Роналдо потвърди, че ще присъства на гала-вечерта на ФИФА в Цюрих, на която ще бъде връчена Златната топка за годината. Той е сред финалистите заедно с Лео Меси и Франк Рибери, но не е сигурно, че ще спечели.

„Ще отида на церемонията. Ако спечеля ще е хубаво, но ако не животът ще продължи и ще продължа да се стремя да помагам на отбора си да печели и да си върша работата както обикновено“ изтъкна той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
Нивото на реализъм на новата FIFA е невероятно. Когато топлата попадне в Роналдо, копчето за подаване се блокира.
2
7
 
2
 
! Отговори
MESSI преди 10 години
koe e tova futbolist4e
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог е на красивите голове! В Ютуб има много клипове с голяма част от головете му, невероятни са! Има и един клип с 50 негови гола, гледайте го, няма друг голмайстор като него! А като се прибави и невероятната му бързина и техника при водене на топката, преодоляване на защитниците, точни удари от далеч и с двата крака, просто е на всички времена! Между другото от тия 50 гола в клипа, 90 % са от топовни удари извън наказателното поле! И

Спонсорирани публикации