Гари Невил: Мата не пасва на философията на Юнайтед

"Въпреки това клубът се нуждае от него", добави бившият футболист
21 яну 2014 15:54, Друми Георгиев
0
Гари Невил: Мата не пасва на философията на Юнайтед
Невил анализира ситуацията с Мата. Снимка: Ройтерс

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил счита, че клубът се нуждае от привличането на Хуан Мата, макар испанецът да не пасва на философията на "червените дяволи".

Пресата на Острова твърди, че Юнайтед е готов да плати цели 37 милиона паунда за полузащитника, с което шампионите ще строшат клубния си рекорд за най-скъпа покупка, който се държи от Димитър Бербатов.

"Това са много пари, но Манчестър Юнайтед има нужда да го купи. Дали той пасва на характерната философия на Манчестър Юнайтед? Бих казал не. Първият въпрос е къде точно ще играе Мата", сподели Невил пред "Скай спортс".

"Руни и ван Перси играят на върха на атаката. Къде ще играе Мата - отляво или отдясно? Защото той не може да играе в средата на терена. Юнайтед нормално играе с две крила дпо двата фланга."

"Може би Манчестър Юнайтед ще трябва да промени своята философия и навярно това си мисли Дейвид Мойс. Той може да избере трима играчи в средата на терена. Ако Мата дойде, клубът ще трябва да промени нещо в сравнения с нормалния си начин на игра."

"Хуан е фантастичен футболист, няма съмнение в това. Дейвид Мойс и Манчестър Юнайтед имат нужда от привличането на голям играч. Те имат нужда от това да вдигнат шум, да се даде началото на процес, който да доведе до други неща."

"Ако се вгледаме в списъка със спряганите за трансфер в отбора футболисти, бих казал че Ройс, Погба, Видал, Гюндоган, Моура, Шоу и Дракслер пасват на Манчестър Юнайтед. Млади футболисти, които не са достигнали своя таван и имат потенциала да станат световни звезди,"завърши Невил.

Тук бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър предизвика смях в студиото, добавяйки: "Аз си мисля, че в момента Юнайтед се нуждае от всички изброени".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари