Късметът обърна гръб на Гришо срещу Надал

Българинът взе сет на Матадора, но загуби с 1:3 в Aвстралия
Обновена: 22 яну 2014 14:04 | 22 яну 2014 09:40, Анисия Иванова
113

Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна с високо вдигната глава от Откритото първенство на Австралия, след като загуби от Рафаел Надал в 1/4-финален сблъсък.

Испанецът стигна до успеха с 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2. Той ще спори за място на финала с победителя от мача между Анди Мъри и Роджър Федерер.

Българинът демонстрира страхотен тенис по време на срещата, като имаше уникален шанс да спечели третия сет, но изпусна три сетбола.

Два от тях бяха в тайбрека, като в единия случай Гришо направи груба грешка при свой сервис и при перфектен начален удар не успя да вкара добавката в очертанията на корта.

С представянето си днес Димитров демонстрира още веднъж голямото си израстване, тъй като той не бе надигран изобщо от своя противник, с изключение на последния сет, и игра като равен с равен срещу него, а дори в някои моменти до надиграваше.

При малко повече късмет Григор можеше да стигне до чудото в мача.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
12
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
АМА ЧЕ СТЕ ЗЛЕТАААААА :) ОНЕЗИ, КОИТО ПЛЮЯТ ПО ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЗА ХОРА ОТ ЕКИПА НА САЙТА, ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ КОМЕНТАРИТЕ И ИНТЕРЕСА
44
2
 
25
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Григор Димитров игра добре, толкова колкото може и се раздаде, има още да се развива и със сигурност ще бие Надал в следващи мачове! И моля Ви стига с тези коментари нямал късмет, тук няма място късметът, а упорита работа и издръжливост!!! Разбира се, че Надал е много по-добър, най-добрия, но Григор Димитров залужава адмирации за това че се бори и продължава нагоре!!!
43
20
 
4
 
! Отговори
крум преди 10 години
Гришо към Надал: "Ти ли ме бутна, или сам си паданах?"
42
1
 
20
 
! Отговори
Не е късмет преди 10 години
Надал беше доста по-добър в този мач. Григор е много добър, но има да учи още. Пожелавам му много успехи и щастие. Той ги заслужава.
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма спортна злоба и физическа издръжливост за повече. А Надал не е чак толкова добър играч само прехвърля топката и чака съперника да сгреши. Сега беше момента. На тези години ако не играе финал за голям шлем - никога няма да стане 1,2 или 3-ти в световната ранг листа, най-много 7-ми , 8-ми. Иначе има данни, но трябва още. Дано успее
40
19
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Няма оправдание!Това беше мача на живота му!
39
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ Е НИКАКЪВ ИГРАЧ
38
38
 
6
 
! Отговори
виктория преди 10 години
Хайде стига сте го възхвалявали този Гришо. "Давай, мачкай, търкаляй"! Урочасахте го този лигльо и взе, че си повярва. Разбирам жени да са му фенки, а то някакви "мъже" с тънки гласчета му дават акъл как да "оправя" Маша и ръкоблудстват над клавиатурата. Гришо или ще се издигне в листата , или ще се провали с гръм и трясък. Всичко е въпрос на Дисциплина и психика. Привет на фенките му!
37
30
 
3
 
! Отговори
Фен преди 10 години
МАЧКАЙ ДРИШОООООО!!!!!!!!!!!!!!
36
3
 
35
 
! Отговори
някой преди 10 години
Браво, Гришо! Добър си! Следващия път ще го победиш!Успех!
35
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига вече с това , че нямаше късмет , малшанс и т.н. просто Надал е в пъти по-добър това е!
34
0
 
3
 
! Отговори
Rimo преди 10 години
До австралиецНе съди по себе си за другите!
33
28
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 10 години
А *** не е ли българин с главно "Д"?
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала на Гришо дори Надал го поздрави с уважение.Миналата година победи Джокович момчето се развива и го чака бляскаво бъдеще. Агитката ни е брутална обаче.Гледаха ги като някаква атракция.Това е аристократичен спорт.Трябва малко по-културно.Но евала и на тях.И те впечатлиха всички.Абе Браво.
31
4
 
39
 
! Отговори
БРАВО! преди 10 години
БРАВО Гриша! Отдавна не ми е започвал толкова хубаво деня! БРИЛЯНТЕН !!!! Наистина играе като Федерер! Уникален талант!
30
41
 
5
 
! Отговори
тенесиз експерт преди 10 години
Надал игра на 50% от възможностите си, Гришо- на 110%. Резултата го знаем. ИЗВОД: Гришу-Дришу е много далече от истината!
29
1
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
За тенис 187 см.височина е перфектно. Въобще не е нисък.
28
1
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
От 34 - коментарът ми е към 30!
27
3
 
25
 
! Отговори
Поправка преди 10 години
До Невероятно (7)Опа, оказаха се четирима. Така де, лесно се познава постния стил на изразяване в жалките опити да блеснат, та дори и в най-много събрана критика от мезсмислени коментарчета.Лоша новина за вас: Григор ще става все по-добре, а освен четърт милион за една семица само от този турнир ще има доста повече и пари, и достойнтво от вас, мали хора!
26
45
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 10 години
И теб кво те топли, че *** се изкачва в ранглистата?България няма нужда от такива Дришовци!!!Да си стои в ПЪРВИ КРЪГ, където е ЦАР и да не ни занимава с персоната си.Много важно, че имал мерак...Оня зле поддържан травестит от Пловдив нали го видяхме при майсторите колко може...още в първи кръг отлетя.

Спонсорирани публикации