Късметът обърна гръб на Гришо срещу Надал

Българинът взе сет на Матадора, но загуби с 1:3 в Aвстралия
Обновена: 22 яну 2014 14:04 | 22 яну 2014 09:40, Анисия Иванова
113

Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна с високо вдигната глава от Откритото първенство на Австралия, след като загуби от Рафаел Надал в 1/4-финален сблъсък.

Испанецът стигна до успеха с 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2. Той ще спори за място на финала с победителя от мача между Анди Мъри и Роджър Федерер.

Българинът демонстрира страхотен тенис по време на срещата, като имаше уникален шанс да спечели третия сет, но изпусна три сетбола.

Два от тях бяха в тайбрека, като в единия случай Гришо направи груба грешка при свой сервис и при перфектен начален удар не успя да вкара добавката в очертанията на корта.

С представянето си днес Димитров демонстрира още веднъж голямото си израстване, тъй като той не бе надигран изобщо от своя противник, с изключение на последния сет, и игра като равен с равен срещу него, а дори в някои моменти до надиграваше.

При малко повече късмет Григор можеше да стигне до чудото в мача.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
2
 
! Отговори
Val преди 10 години
Ne stava nisto ot tva momce.Nadal dori I kontuzen go smaza.RIP grigor dimitov......smotan ***.
84
6
 
2
 
! Отговори
Ahmed преди 10 години
Koy e tozi pumiyar griso????Toy slucayno vze set na RAFAEL NADAL.Ispaneca prosto mu go podari 1 set.
83
3
 
9
 
! Отговори
Гери преди 10 години
Някои от вас ,които сипете обиди за БЪЛГАРСКОТО момче,което с всеки изминал сезон става по-добър и по-добър ,да е хващал ракета? Знаете ли какво е да стоиш на корта 4 часа в най-голямата жега? Брех, българския манталитет си остава същия.Затова и децата ви са същите ограничени роботи като вас, които не могат да видят на 5м от носа си. Гришо се изправи срещу един от най-славните играчи ,най-великите и направи нещо невероятно,нещо,което много тенесисти не успяват.Бъдете горди,щастили,че е българин
82
8
 
6
 
! Отговори
леля Пепа преди 10 години
Къв е тоя бе, дори и чавдарче не е бил, ! Пълен провал, нищо не направи един златен емдал да беше спечелил поне, като Нешка Робева. Кви са тия днешните спортисти за нищо не стават, само пари народни и државни харчат
81
3
 
10
 
! Отговори
9 преди 10 години
БРАВО Гришо,ще дойде и твоя момент,но БРАВО за всичко,което показа до момента.Ти си един достоен претендент за първото място и ще го получиш,УСПЕХ!
80
3
 
5
 
! Отговори
681 преди 10 години
Още не е дорасъл да бъде първи! Иска се още да потърчи по кортовете!
79
1
 
7
 
! Отговори
Absolutism преди 10 години
Добре игра гришо, но явно му е рано още за такива големи победи, в което няма нищо лошо, показва характер, а това е добре. След година две на такива мачове ще бъде фаворит, нека не съжаляваме, че е загубил, а да се радваме, че е достигнал дотук. Успех!
78
1
 
3
 
! Отговори
Mitko преди 10 години
Grisho pokaza klasa! Tiq deto pliuqt nai-veroqtno ne sa gledali macha i igrata na Grigor!Opredeleno do nqkakva stepen mu lipsvashe i kasmet...Da tova e Rafa vse pak...no nasheto momche go zatrudni maksimalno!No nishto...drugiq pyt! A nz dali vidqhte kolko mn beshe se izmoril kam kraq i samiq Nadal?Bravo Grisha! Shte prodaljavash da pobejdavash...a tezi malkite dushici tuk...togava shte cyrkat ot qd che nqma da mogat da te pliuvat...ili znam li,sigurno shte si namerqt prichina:)SAmo napred Grisho
77
12
 
3
 
! Отговори
Чичио Коце преди 10 години
догодина ще е подгряващ тенесит или ще продава в ХАМЕРИКАНСКИ Макдоналдс, няма да остане дълго тук с тия мангизи този младеж ! Утре като се прибере и на него ще му подарят някоя Лада за победат по стар народен обичай и толкоз, а парите отиват за СПОРТА ...
76
30
 
5
 
! Отговори
чичо коце преди 10 години
Голем праз, просто напишете - Григор Димитров се провали срещу Надал, изгуби, не става, не е от тази класа тенесисти не разбархе ли вече, та дори и шортите му не са на Шампион, като Надал. Просто не е за този тенис момчето, да ходи да си пасе гъските на село аре стига толкова е резилил страната ни.
75
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата дандания днес от ранните часове в телевизиите ми прилича на онази знаменита фраза - Тати каза, че ще ми купи колело. . . . ама друг път! И Гришо щял да бие Надал. . . . ама друг път!Григор е талантлив, но не е готов за голям шампион. В 4-ти и 5-ти сет ще окапе пред всеки от топ 10!
74
2
 
27
 
! Отговори
/// преди 10 години
Без съмнение Григор изигра страхотен мач в който имаше реален шанс да вземе два сета на Рафа а защо не и победа при малко повече късмет. За да биеш Рафа обаче трябва да си подготвен психически и физически за минимум 4 часа игра на високо ниво а както и Гришо каза - в края на срещата е бил доста уморен. Ще дойде и неговото време, вероятно до 1-2 години, развива се в добра посока, днес настоящият номер 1 победи бъдещият номер 1.
73
4
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Горкото момче урочасаха го. То не бяха медии то не бяха приказки, то не беше чудо,Българска му работа.
72
2
 
18
 
! Отговори
Go преди 10 години
Еииии дребни душици такива... Мачът беше извънземен, Гришо игра почти перфектно а на Надал това май му беше най-трудния мач на този турнир!!! Съвсем малко не достигна на Гришо да вземе третия сет и тогава нещата отиваха много на зле за Рафа... Браво Гришо, сигурен съм, че тази година ще видим финал на турнир от шлема и 100% Топ 10!
71
1
 
6
 
! Отговори
хидко преди 10 години
Гришо показа голямо израстване, за съжаление обаче, късмета или липсата на такъв, няма нищо общо с отпадането му. Все още има над какво да се работи, а и Надал не показа върхова форма. Това обаче не омаловажава направеното от Гришо и той със сигурност може да влезе в първите десет до края на годината, ако продължава все така. Давай момче! Ние сме с теб!
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. Мачът беше красииив!2. Мачът беше сееекси!3. По-добрата част от нацията бяхме обединени за около 4 часа тази сутрин!:)
69
1
 
12
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Като чета злобните коментари,ми става ясно че Григор е спортист,със когото тепърва ще се гордеем!Уважаеми плювалници,плюйте гнусните ни политици,а не малкото наистина стойностни българи,които ни носят малко радост.Колкото за парите,спечелени от Григор,Цветана и от други спортисти-техни са ,да си ги харчат със здраве.
68
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за мен лично григор показа много висока класа и със този мач заяви на надал и другите от неговата класа че тяхното време си отива,а неговото тепърва предстои,БРАВО ГРИШО
67
39
 
8
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Явно нашия тенесист само на ЧУДО се надява на КОРТА:-)))!!!
66
2
 
32
 
! Отговори
читател преди 10 години
Тук изобщо не става дума за късмет, а за опит и издържливост.Браво на Григор, но още има доста какво да учи.

Спонсорирани публикации