Вавринка с исторически финал в Мелбърн

Швейцарецът елиминира Томаш Бердих с 3:1 сета на 1/2-финалите
Обновена: 23 яну 2014 17:09 | 23 яну 2014 16:18, Красимир Ангелов
7
Вавринка с исторически финал в Мелбърн
Вавринка се класира за финала на Austraian Open. Снимка: Reuters

Станислас Вавринка направи нова огромна крачка в Мелбърн, след като се класира за финала на турнира.

Швейцарецът ще играе за първи път на финал за турнир от "Големия шлем", след като победи чеха Томаш Бердих с 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 7:6(4).

Швейцарецът ще срещне на финала победителя от другия 1/2-финален сблъсък между Рафаел Надал и Роджър Федерер, като има реална възможност финалът да бъде срещу неговия сънародник.

Първият сет започна много равностойно, като той се реши след един единствен пробив. В следващите три сета обаче двамата си взимаха сервис геймовете, като и трите части бяха решени след тайбрек.

Доста интересно е да се отбележи, че Вавринка спечели само 1 точка повече от Бердих в целия мач. Швейцарецът достигна до 143 точки общо, докато неговият противник финишира със 142.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6Пепел на устата ти за това, което приказваш. Този човек ти е съсед, така ли искаш съседите ти да се отнасят с теб, *** ***? Изобщо на нещо научен ли си. Жалко, че Джокович отпадна, невероятен мач направиха с Вавринка. Обаче Вавринка заслужи победата. Пожелавам му успех, заслужава да спечели турнира! А на тебе *** ти е нужно превъзпитание(коментар 6)!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гледах мача, мога да кажа че наистина Вавринка напрани нещо феноменално. аз личон съм за него. Надал също ме кефи, но Федерер - не, прекалено го преекспонират. Що се отнася до Джоакович радвам се че отпадан това е бати подлеца, само се друса като зомби, най-дрогиран е от всичик даже не се поти, а като почен да пада почав да бави играта - я крак ще си изкълчи, я рямо - и като му тръгне - забравя за болките. *** мръсен.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3Вавринка е толкова славянин колкото ти си ***.Ти *** ли си? .....................
3
0
 
6
 
! Отговори
pl преди 10 години
Последното изречение в статия за едната точка е голяма простотия. Всеизвестен факт е, че в тениса можеш да спечелиш мач с по-малко спечелени точки от съперника. И нещо повече: можеш да спечелиш мач с по-малко спечелени геймове от опонента! Броят на спечелените точки и геймове са важни, но също толкова важно е точно кога ги спечелваш в мача тези точки и геймове.Дано гледаме швейцарски финал!
2
3
 
8
 
! Отговори
ТТ преди 10 години
Браво. Поне едно славянче на финала. Жалко, че Гришо отпадна, щеше да стане хубав финал.
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари кУментатори, престанете да интерпретирате събитията през *** си глАви!!Бил спечелил САМО една точка повече.Статистиката както и парите не са за всеки.Особено за бг празноглави селяни.И сто сета да бяха играли , Вавронка щеше все да побеждава САМО с една точка НО сЯВНО превъзходство за ЗРЯЩИТЕ!!Така ще е и с ***.Колкото и да игра ще става САМО за спаринг на първите 10 и НИЩО повече.Той и сега това върши като разчуква с Федерер.Онзи просто си е намерил добър спаринг от 20-то