Разходите на Бразилия за Олимпиадата са скочили с 25%

Разноските за спортни събития в Бразилия се превърнаха в политически проблем
24 яну 2014 15:33, Екип на Bulgaria On Air
0
Разходите на Бразилия за Олимпиадата са скочили с 25%
Снимка: Bulgaria On Air

Оперативният бюджет на Бразилия за Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. е нараснал с 25% над първоначалните изчисления до около 7 млрд. реала (2,91 млрд. долара) в резултат на новите спортове и инфлацията, предаде Bloomberg.

Първоначалните планове за разходите бяха за 5,6 млрд. реала, осигурени основно от спонсорство и грант от Международния олимпийски комитет.

Според главния оперативен директор на игрите Лео Грайнър по-високите разходи се дължат основно на добавянето на нови спортове към олимпийската програма, както и на нараствеащите цени в Бразилия. По думите му между януари 2009 г. и декември миналата година те са се увеличили с 39%.

Организаторите твърдят, че ще наберат средства от различни източници, включително спонори, от продажба на билети, лицензионни такси и грант от Международния олимпийски комитет. По думите им те вече са осигурили 70% от общия бюджет. В първоначалния план те бяха подсигурили субсидии за общо 1,4 млрд. реала от местното и чуждестранни правителства.

Разноските за спортни събития в Бразилия се превърнаха в политически проблем, след като милиони бразилци излязоха по улиците миналата година, за да протестират срещу държавните приоритети за разходите.

През 2007 г. Великобритания увеличи над три пъти разходите за игрите през 2012 г. до 9,3 млрд. паунда (15,5 млрд. долара), след като по-рано властите бяха подценили разноските за изграждането на съоръжения, припомня информационната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари