Ники Михайлов: Съдбата ме наказа

"Не бях коректен с Твенте в края", призна вратарят
8 фев 2014 13:10, Друми Георгиев
16
Ники Михайлов: Съдбата ме наказа
Ники си призна, че ритникът на Съдбата не е случаен. Снимка: Ройтерс

Дълбоката резерва на италианския Верона Николай Михалйов призна, че е получил шамар от Съдбата заради некоректното си отношение към холандския Твенте през лятото на миналата година.

"До лятото съм тук. Имаше разговори с три-четири отбора, но не е коректно да назовавам имена. По една или друга причина трансфер не стана. В едни случаи не се разбрахме за начина на преминаване, на други - за финансовите условия", започна Михайлов пред вестник "Труд".

"Трябваше да отида под наем до края на сезона. Не стана, но не е болка за умиране. Обмислях всеки детайл, за да не повторя грешката от лятото. Коментирах с баща ми, исках съвети."

"През лятото начинът на преговори ще е съвсем различен. Една година няма да съм играл футбол и Верона няма да ми прави проблем. Хората знаят, че не съм щастлив. Имаше интерес от Израел и Украйна. Нямам нищо против държавите, но мисля, че ми е рано да играя там."

"Разговарях с отбори от Русия, Турция, Англия и Испания. Например на Острова можеше да стане, но пак нямаше гаранция, че ще съм титуляр. В Испания кризата е налегнала доста клубове. В Турция не успяхме да се разберем за договор и условия. Футболът е бизнес."

"Освен това имам договор с Верона и клубът също трябва да е удовлетворен финансово. Не на последно място е фактът, че съм вратар. Трансфери на нападатели и халфове се правят значително по-лесно."

"Сега искам да кажа на всички, които твърдяха, че са ме извадили от отбора - недейте да злобеете, проблемът е единствено здравословен и хората във Верона са изключително коректни. Възстановявах се в България, после ходих и при лекаря на Барселона. Малкият дявол е, но травмата е на много неприятно място до нерва. Затова и ме боли."

"Не си мислете, че Апенините са Балканите. Тук хората знаят да уважават. Никой не ме гледа лошо. Не съм пропуснал нито една тренировка, ако не съм бил контузен. Старая се да си върша работата по най-добрия начин и това се оценява. Няма футболист, който да е резерва и да е доволен."

"Съставът е разделена на титуляри и резерви. Сега съм от неприятния край. През ноември започнах да се чувствам много зле. Бях паднал духом. Но видях, че имам възможности да продължа кариерата си. Не е време за прибързани крачки. По-добре да чакам още три месеца и после да решавам."

"Избрах отбора по една важна причина. В големите отбори на Италия вратарите са в напреднала възраст. Известно е, че на този пост в страната играят основно бразилци или италианци. От години е така. Идеята ми беше да направя един-два силни сезона във Верона и оттам да стане хубав трансфер."

"Заради това отказах двойно повече пари от руски отбор. Русия е вече много развита страна. Там се играе голям футбол и все повече се хвърля ръкавица на големите в Западна Европа. Имаше опции за Испания и Англия, но във Верона виждах най-много перспектива. Сега на първо място ще търся отбор, в който да играя титуляр. На второ е финансовото възнаграждение и на трето - местонахождението."

"Преосмислих много неща. Видях на кои хора мога да разчитам, кои са били истински до мен и кои не. Доста неща излязоха наяве и ми отвориха очите. Този престой ме направи по-силен. В Твенте се бях поотпуснал накрая. А когато захапеш кокала, не трябва да го пускаш."

"Е, аз го пуснах. Твенте не беше опция в края на престоя ми и направих грешка. Получих пореден урок от живота. Истината е, че отношението ми към Твенте накрая не беше коректно и сега съдбата ме наказва с последствията. Има карма и за всяко нещо си има причина."

"Първо ви казвам в прав текст - никога не бих казал на баща ми да лобира за мен. И второ - мислите ли, че някой би могъл да повлияе на Любо Пенев? Той има огромно самочувствие, което е подплатено от толкова много успехи. Благодарение на Любо бяхме близо до бараж за световно първенство. Надигнахме глава. Когато реши, че съм му полезен, той ще ме покани", завърши своя коментар Ники Михайлов.

Още новини от света на спорта може да намерите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Николай Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
Бади преди 10 години
Кой се смее последен се смее най добре, само до преди година се гавреше, че Божинов не играел никъде.
10
7
 
4
 
! Отговори
Брей преди 10 години
Ииииии колко злобни са ***.Разбирам ако това момче беше изнасилило няколко деца и ограбило невинни старци.Вярна е приказката,че от мързеливци и мизерници по голямо зло няма.Хубавото е,че скоро ще се затрие само от лицето на Земята.
9
0
 
25
 
! Отговори
Петров преди 10 години
С ферарито и чалгаджииките си по-добре - къде се буташ където не ти е работа!То футболът е за мъже,а не за разни там протежета!
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това момче е сериозно болно - "в Испания имало криза в клубовете" и той не искал да играе там за по-малко пари.Той наистина се има за нещо специално в живота, стоящ по-високо от другите (заради баща си).Иначе, най-некоректен е бил към родния си клуб, където първо бяха погубени заради него няколко юноши,а накрая лансиран на мястото на Г.Петков (национален вратар, най-добър в този момент за Бг),съсипаха един талнт като Митрев заради него.***!
7
0
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ХАЙДЕ СТИГА СИ СЕ ОБЯСНЯВАЛ, ВРЕМЕ ТИ Е ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ СЪС БАДЖАНАКА НИКОЛЕТОВ НА ,,ГЕРЕНА''!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми говорете за това нагло създание!Срам ме е от тоя,Божинов и простит'ките с тях!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Което си го причиниш сам...
4
2
 
37
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Малката перука е същият *** и селски тарикат като баща си.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Niki da odi da tropa pred vratite na Barcelona zastoto ako nebese pusnal onezi 17 gola ot Esenta Barceloncite nemase da idat nagore. Nikito zakopa velikia sin Obor natapkan s goved, ot onezi poduhnenski Iskarski montafinkski goveda.abe plujek- osven 4e si baia neinteligenten i neuk ot daleko ti li4i zasto tatko ti ne ti e kupi perutka za pipona. dedo ti bese preservativ, tatko ti predpazite- samo ti se izdigna do titlata kaput
2
1
 
27
 
! Отговори
Лелее преди 10 години
От титуляр в 3-4 по сила отбор в Холандия да дойдеш в новак в Италия и да знаеш, че си имат твърд титуляр на вратата е просто неразбираемо. Лятото едва ли ще успее да се уреди титуляр в някой горе-долу известен отбор.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малката Перука кво се жалва?! Кога направи катастрофата пиян на кирка и топна авера си не рива, ся риве

Спонсорирани публикации