Феноменална Сани Жекова пета в Сочи

Българката сред най-добрите на олимпийските игри
Обновена: 16 фев 2014 19:22 | 16 фев 2014 12:34, Георги Пешев
103
Феноменална Сани Жекова пета в Сочи
Снимка: Ройтерс

Най-добрата българска състезателка Александра Жекова се класира на пето място в дисциплината сноубордкрос от надпреварата по сноуборд на олимпийските игри в Сочи.

Българката стартира отлично и в началото бе втора, а след това се движеше трета почти през цялото време, но малко преди финала бе връхлетяна и съборена по безумен начин от Микела Мойоли (Италия).

Жекова все пак стана и продължи до финала, докато Мойоли не завърши. Олимпийска шампионка стана Ева Самкова от Чехия.

Втора се нареди Доминик Малте (Канада), а трета - Клоуи Трепьош (Франция).

Още олимпийски новини прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Сани Жекова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на спортната ни министърка.
46
2
 
12
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Сега безочливите ръководители на спорта ще имат възможност дълго да изтъкват петото място на Жекова като огромен успех на българския спорт(разбира се и тяхната лична заслуга).
45
8
 
38
 
! Отговори
Шапки долу преди 10 години
Браво на Сани !!!Тя трябваше освен с опонентите на пистата да се бори с негативизма от собствения си народ !!!А италянката просто показа нагледно какво е отношението на отрицателните пожелания.Като чета някой коментари ми става ясно , защо спорта е за смелите и защо да се състезаваш за България трябва да си смел на трета степен !Тежко на всички завистници които ги е страх и да помислят добро за спортистите ни !!!И въпреки това Браво Сани !!!!
44
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
44Съветвам те да изглеждаш финала.Девойката щеше да вземе среброто ако не беше малшанса в последния завой.Там тя изпревари италинката и от трета стана втора при което леко затвори коридора за италианката и оная *** я подсече в стил "Шумахер".Така и двете паднаха.
43
3
 
39
 
! Отговори
Румби преди 10 години
Нашето момиче не беше добро, то беше МНОГО ДОБРО!!!! Браво Сани!
42
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МунчоВерно си *** :) по време на соца България имаше всичко на всичко един бронзов медал от Зимни олимпииски игри на Лебанов в ски бягането, успехи до колкото сме имали в зимните спортове идват след 1998 г в НаганоА това което направи Жекова днес заслужава голямо уважение
41
2
 
5
 
! Отговори
v преди 10 години
V sporta vinagi e vajen i kasmeta.ltaliqnkata ne go napravi umishleno...vajnoto e 4e na6to momi4e be6e super,dori povede v na4aloto...ne razbiram negativnite komentari.prosto se naslajdavaite na olimpiadata..
40
11
 
33
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
България имаше спорт на световно ниво само в годините на соца! Тогава държавата намираше пари за спорт, строеше стадиони, зали, игрища, спортни училища и интернати, където опитни и добре платени за онези стандарти треньори избираха най-талантливите от огромен брой спортуващи деца!Сега могат да си позволят да спортуват само децата на чорбаджии с тлъсти портмонета, а те не винаги са талантливи! Това е драмата и причината! Най-великите ни спортисти са от обикновени, често бедни семейства!
39
2
 
25
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Събираме подписка за закриване на българската федерация по зимни спортове.
38
18
 
22
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Феноменална Сани Жекова пета в Сочи"Значи първата е някакво извънземно ли, какво?
37
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже,какво падение за българския спорт от година на година...Да се радваш че хипотетично е могла да стане трета...Вече трябва да търсим страната си в класации от рода наУспяла да стигне поне до финала,Не стигнала до финала,Щяла да стигне финала но била блъсната,Искала да стигне финала но се уплашила от лошото време,Стигнала до Олимпиадата но решила да не стартира...
36
2
 
12
 
! Отговори
Мао Цзе-Дун преди 10 години
Хитлер е прав а Сталин е крив!
35
7
 
34
 
! Отговори
Stalin преди 10 години
Единственият ни спортист, който заслужаваше да е в Сочи! Другите като цяло просто отидоха , за да се каже че са ходили! Много пари на вятъра , но поне Сани не ни разочарова! Поклон!
34
5
 
27
 
! Отговори
Барво преди 10 години
Браво на Жековата - кара добре. Иначе тази дисциплина си е такава. Шанса да те бутнат е огромен (почти никога не завършват всички) и е част от играте и да се опазиш до финала. Не мога да разбера хората които плюят по италианката - ако не им харесва това да гледат снукар.
33
7
 
9
 
! Отговори
Stalin преди 10 години
До HitlerТам е твоето място , както и на мизерното ти семейство - най-вероятно мизерници работещи за 300лв. в някой заворд като чистачи. Родили са те и теб с хейтърско мислене , защото и те като теб на времето са гледали как хората успяват, а те са си седели все същите и са остарели все същите неуспели хора - родителите ти, а сега и ти:)
32
9
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
20 милиона похарчени за едно 5-то място, срам и позор. Ние изобщо не биваше да участваме, защото инвестицията в нашите спортисти не оправдава и 5% от резултатите.
31
20
 
16
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Правилно е направила италианката. На Б-я не и трябва медал иначе българите щяха да се на**т от кеф,че са велика спортна нация, а сега сме там дето ни е мястото с 0 медала. Браво и адмирации на Мойоли показа спортен дух и злоба.
30
2
 
4
 
! Отговори
Антихриста преди 10 години
Сани ше кова пета в Сочи.
29
3
 
23
 
! Отговори
poli преди 10 години
Браво Сани!!!!!!!!!!!!!Беше страхотна!Гордеем се с теб!
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скапани италиански жабари ..бял ден да не видят

Спонсорирани публикации