Олимпийският огън загасна

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити
Обновена: 23 фев 2014 22:56 | 23 фев 2014 21:15,
184

Снимка: БТА

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити с пищна церемония. Церемонията на олимпийския стадион "Фишт" бе изгледана от около 40 000 зрители на живо. Тя беше открита с химна на Русия и бе посветена изцяло на руската култура.

Домакините показаха чувство за самоирония, повтаряйки нарочно гафа от откриването с неотворилия се пети олимпийски кръг.

Първи своето знаме изведоха състезателите на Русия, победители в класирането по медали. Домакините бяха решили всички техни шампиони заедно да носят руския флаг под възторженото приветствие на публиката на Олимпийския стадион.

След това започна Парадът на спортистите. 2686 атлети се бориха за разпределението на 98 комплекта медали. Никола Чонгаров бе знаменосец на България.

На стадион "Фишт" имаше и изпълнение на корейски артисти, като препратка към следващите Зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьончан.

На заключителната церемония главни действащи лица бяха талисманите на игрите в Сочи - снежният леопард, мечката и заекът. Осемметровите леопард и мечка се поклониха и на сцената се появиха 800 деца от детски хор със запалени свещи в ръце и започнаха да пеят знаменитата песен "До свиданья, Москва", която звучеше и на церемонията по закриването на летните олимпийски игри в Москва през 1980-та година.

Осемметровият бял мечок Мишка се приближа към чашата с олимпийския огън и започна да духа  огъня, а в същото време децата загасиха своите свещи.

Олимпийският огън угасна, а от дясното око на мечока Мишка потече огромна сълза . И така, олимпийският огън в Сочи угасна, а зимната олимпиада е вече история.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Олимпийски игриСочи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
13
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Най-добрата Олимпиада за всички времена според мен! Поздрави за Русия и за всички допринесли за това!
129
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО българин-тези стадиони и писти за слалом шортрек ще са много добре дошли за спортистите в Русия няма да си харчат парите във Франция до сега в Русия е нямало такива писти нямало е къде да тренират е сега има както има в Италия Франция в това не виждам нищо лошо а напротив пистите ще ги използват руските граждани а и не само руските а за тунелите ти си *** това е инфраструктура има път между Пловдив и софия и ко тея хора живата си само по патя ли ще го прекарат
128
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кич,помпозност и далеч от добрия вкус.Управляващите в Русия са все същите .Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.Къде е велика Русия от преди 1917год.Изводът е железен и не подлежи на съмнение..Където стъпи комунистически крак,там трева не расте.
127
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите пак хейтват Русия. Болят ли ви балканските ***, че от 18 спортисти един не става за *** за зеле ? То впрочем от 7 милиона души сбирток да стават най-много 200-300 човека, така че нищо учудващо :)
126
3
 
6
 
! Отговори
karton преди 10 години
В Корейския град има нормална инфраструктура има и стадиони и писти нормално е да е по евтина
125
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 10 години
Че мразите Русия -добре,тя и не иска да я обичате.Но защо и държите сметка на изхарчените пари,та те са си нейни,не ги е взела от вас отворковци.Или заслепени от злоба се чудите какви глупости да сътворите.Мразете,като това ви харесва,но се замислете докъде ще стигнете с тази омраза,и кой се мъчи да ви я насажда.
124
14
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен:"Русофоб", ***, *** НЯМА. Щом някой е разбрал, че от Русия ЗА НИКОГО НИЩО ДОБРО НЕ ИДВА И НЕ Е ИДВАЛО, значи ИМА АКЪЛ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ, *** червено недоклатено.
123
7
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
До разбирач 156 и 157:"Кластер," ***, на английски значи "куп", "купчина", "гразд". То оставаше 52 мириарда да са заровени само в пистите и ледения стадион. Оставали за града и хората - голям смях! Абе, отвореният, колко живеят в Сочи и живота си във возене през тунели ли ще прекарват или ще се спускат на слалом, или ще се пързялат шорт трек? Или, може би ще ги пуснат на олимпийския стадион да играят хокей? А че 7 МИЛИАРДА трябвали за поддръжка, за близките 3 г., а Путин казал, че НЯМА?
122
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом *** русофоби изпадат в ярост, значи всичко е наред и ще бъде и занапред. Изпий един чай от маточина, безплатен съвет ! Ха-ха.
121
1
 
6
 
! Отговори
до 162 преди 10 години
Прав си, но всичко е въпрос на традиция и влагани средства. В 8 млн. България печелехме всички медали в Художествената гимнастика и борбата, защото там имахме силни школи.
120
11
 
8
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 163:Прастак си ти. *** червено съветоидно. Пак овоня форума. Тичай да целуваш *** на Путин, че му се стъжни и за Сочи и за Украйна.
119
1
 
15
 
! Отговори
ввп преди 10 години
Такова меропрятие може ли да се организира в Бг в близките 50 години?
118
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 161:Ти нормален ли си бе или се правиш на интересен? Това беше най-мърляшката и трагична олимпиада, която изобщо се е случвала. ОГРОМЕН ПРОВАЛ с цена 52 МИЛИАРДА. Даже да ги бяха раздали на калпак на нещастните руснаци, по-добре щеше да им е.
117
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простаците русофоби газ пи--т ! Доволен съм !
116
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 10 години
Съгласен съм със 159, но, в същност голямото БРАВО е за Норвегия и Холандия, както и за Канада като цяло. това са малки нации, а постиженията им на тази олимпиада са ГОЛЕМИ.
115
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на руснаците, всичко беше перфектно, даже и тяхното представяне .Откриване, закриване на Олимпиадата, най-красивото и оригинално до сега. И най- много медали, браво !!!
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много моля, на следващо спортно събитие от този род, да не разрешават на г-н Алипиев да коментира церемониите ни по откриване, ни по закриване. един негов коментар на церемония ... и цялото удоволствие на семейството ми от наличната ни домашна HD видеосистема и Dolby sound отиде по дяволите, а чакахме Олимпиадата с интерес. и я гледахме, разбира се.
113
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на канадките и канадците. Хокейните турнири са най-голямото състезание на една зимна Олимпиада. Браво КАНАДА!
112
1
 
11
 
! Отговори
karton преди 10 години
Сега се прави писта за формула едно тя е почти готова трасето и ще минава покрай олимпийските стадиони на 300-400 метра от от олимпийския кластер се строи "Луна парк" за формула 1 сега есента ще е първото състезание
111
3
 
16
 
! Отговори
karton преди 10 години
Тва всичко остава за хората бе момчета а и да не говорим че стадионите ще се използват от спортистите за тренировки вместо да ходят до Франция те ще си тренират в сочи също така и децата бъдещето на Русия ще използва стадионите другия плюс от тези 50 милярда е че си направиха целогодишен свръх модерен курорт

Спонсорирани публикации