Второ злато в борбата

Александър Костадинов разби молдовеца Чобану на финала
Обновена: 5 апр 2014 21:24 | 5 апр 2014 19:52, Веселина Йорданова
15
Второ злато в борбата
Снимка: архив, Ройтерс

Борецът Александър Костадинов стана европейски шампион в класически стил в категория до 59 кг на шампионата на Стария континент във Вантаа (Финландия).

Костадинов, който е световен шампион за юноши и трети от Евро 2012 при мъжете, завоюва по безапелационен начин златния медал, постигайки най-убедителната победа на финала.

Още по темата
Той имаше нужда само от 100 секунди, за да постигне технически туш над молдовския си противник Виктор Чобану с резултат 11:0, като още в 26-ата секунда резултатът вече беше 6:0 в полза на Сашо.

Това е второ злата за България на европейското първенство, след като вчера Станка Златева се завърна триумфално на тепиха.

Костадинов, който през този сезон стана носител на златния пояс "Никола Петров", грабна златото след пет чудесни победи.

Той започна с успех над финландеца Халапаеки с 10:6, след това се справи с арменеца Асланян, №1 в света при юношите за 2013-а, с инфарктно 3:3.

На четвъртфиналите българинът елиминира и руснака Иван Куйляков, който е световен и европейски вицешампион за миналата година, с 4:3. На полуфинала нашето момче преодоля и сърбина Фриш с 2:1.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Александър Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Thread преди 10 години
Браво на момчето!!! Обичам добрите новини :)
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Сашо !
10
0
 
1
 
! Отговори
цф преди 10 години
Борбата прави... Иначе браво, това е европейско, страхотна конкуренция, well done! Прочуваме се с хубаво нещо, не само с някви *** и престъпници.
9
0
 
3
 
! Отговори
Pako преди 10 години
Номер 7, не се обиждай, но трябва да те информирам, че Гръко-Римската борба, достигнала до нас от древността е базово, доминиращо бойно изкуство! Гледай малко ММА да видиш какво се случва с тези които не умеят да се борят!
8
1
 
14
 
! Отговори
видео няма, некадър преди 10 години
едно видео не качихте да видим момчето, егаси бездарните медии, обслужващи *** интереси
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ти е смешното , сигурно и ти в нечии очи си смешенНаим Сюлейман оглу се доста нисък ама вдига 220-230 кгти можеш ли
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До н 1Така е брат, ама без ракията. Никъде и никога не съм умаловажил успеха на момчето, радвам се и аз като вас. :) Просто са ми смешни такива категории, дето някоя мацка от фитнеса и аеробиката ще ги разпилее всичките(па да не говорим, ако цъка и бокс). No hard feelings
5
0
 
15
 
! Отговори
До н 1 преди 10 години
Какво като е 58 кг момчето си е мъжкар и се бориа ти сигурно се бориш ама на масата, с ракийка в ръка и нагъваш мазна пържолаМАшина за ла*на
4
1
 
23
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Тоя арменец Назарян е голяма работа. Спечели куп златни медали за България като състезател. Сега като треньор продължава да печели с момчетата си.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1 Какъв балет бе ,това си е мъжкарски спорт.Кой знае ква лоена топка си и 40 килограмов сомалиец сигурно ще те търкаля
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на момчето!
1
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'ва борба, бе?! Т'ва до 59 кг не беше ли балет?

Спонсорирани публикации