Райън Гигс ще довърши сезона начело на Юнайтед

Уелсецът получи всеобща подкрепа от бивши кадри на клуба
Обновена: 22 апр 2014 15:00 | 22 апр 2014 15:00, Георги Пешев
8
Райън Гигс ще довърши сезона начело на Юнайтед
Снимка: Ройтерс

Райън Гигс официално бе назначен за треньор на Юнайтед до намирането на постоянен мениджър на отбора.

"След напускането на Дейвид Мойс като мениджър, Манчестър Юнайтед обявява, че Райън Гигс, най-декорирания футболист на клуба, ще поеме отговорността за първия отбор докато не бъде направено постоянно назначение", се казва на официалната страница на клуба.

"Клубът няма да прави други коментари по този процес, докато той не бъде приключен".

40-годишният уелсец досега бе играещ помощник-треньор. Сега той ще поеме клуба още за следващия мач - домакинския мач на Норич през уикенда.

Фаворит за постоянен мениджър е холандецът Луис ван Гаал, но много бивши играчи на Юнайтед смятат, че всъщност Гигс може да остане начело на клуба и през следващия сезон.

"Щях да дам работата на Гигс още миналото лято, защото щеше да има приемственост", коментира бившият нападател на Юнайтед Дуайт Йорк.

"Той е в клуба повече от 20 години, той е истински червен и разбира се, преминава курсове за професионален лиценз. Да, хората винаги поставят под въпрос дали има опита, но Сър Алекс щеше да е там да го напътства и той можеше да запази екипа".

Бившият защитник на Юнайтед Дейвид Мей също смята, че не е можело да бъде избран по-подходящ човек от Гигс.  Анализаторът на Скайспортс Джейми Карагър пък заяви:

"Това е ново за Райън Гигс, но той знае как стават нещата в Манчестър Юнайтед. И в момента работи за треньорските си значки, така че явно иска да стане мениджър".

"Той познава клуба от вътре и ако направи добър край на сезона, кой знае? Предполагам обаче, че ще доведат друг мениджър и ще запазят Гигс като помощник треньор".

"Луис ван Гаал е по-възрастният от двамата, по-опитният и може би с нужното его да води Манчестър Юнайтед. Но той ще бъде с Холандия на световното първенство, а Юнайтед иска да се заеме с трансферите сега".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
* Еталон за ляво крило беше Райън!
6
0
 
32
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
1999-та година какъв Манчестър Юнайтед беше изградил Съра. Просто отбор мечта с Йорк, Коул , Шмайхел, Невил въздесъщият Райън Гигс по лявото крило и Дейвид Бекъм по дясното.Едни от най-добрите крила в света тогава и разбира се моторът на отбора откаченото което умираше на терена до последната капка сила- Рой Кийн.Иначе Райън Гигс беше еталон за дясно крило. Най-великият му гол беше 1999-та за купата на Англия срещу Арсенал- като тръгна от центъра във второто продължение на мача.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 4Чесно казано, няма накъде Гигс да ги довършва повече от Мойс, защото по-голямо падение не може да има от това на Мойсс
4
7
 
38
 
! Отговори
оооо дааааа преди 9 години
Довърши ги Райъне довърши ги, както велик 100-йчо 3-ойчев довърши юбилярите от милицията
3
4
 
37
 
! Отговори
Социалист преди 9 години
Довърши започнатото! Закрий ги!
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сър Райън Гигс го заслужава това доверие. Да бягаш наравно на 40 години с младите си е за преклон.Най- великият играч на Манчестър Юнайтед досега в историята му.
1
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези палячовци станаха като евро........"Левски 1914" ! Зле ! Много, много зле !

Спонсорирани публикации