Гари Невил: Британец трябва да бъде начело на Юнайтед

Бившият бранител на клуба призова да бъде даден шанс на Райън Гигс
29 апр 2014 11:55, Георги Пешев
0
Гари Невил: Британец трябва да бъде начело на Юнайтед
Снимка: Ройтерс

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че на Райън Гигс трябва да бъде даден шанс начело на отбора.

Той ясно осъзнава, че в момента неговият бивш съотборник не е фаворит за поста постоянен наставник, тъй като такъв към днешна дата е Луис ван Гаал.

През уикенда обаче "Червените дяволи" напомниха за страхотното си представяне през миналия сезон под ръководството на Сър Алекс, след като отборът демонстрира атрактивен футбол срещу Норич и спечели с категоричното 4:0. А това бе едва дебютът на Гигс начело на отбора.

"Ван Гаал е опитен треньор, който е печелил трофеи в различни държави и е бил начело на някои от най-големите клубове в Европа" заяви Невил, цитиран от "Скай Спортс".

"Той е фаворит в момента, но бих искал да видим Райън в още два или три мача начело на отбора. Той започна добре начело на Юнайтед, така че според мен трябва да му се даде шанс и да се види как ще се представи отбора в следващите два-три мача, за да може да стане ясно, дали може да му бъде дадена тази роля".

"Райън няма треньорския опит, но той много добре познава клуба и знае каква е идеята на Манчестър Юнайтед. Ван Гаал пък има огромен опит, но пък не познава Висшата лига".

"В края на крайщата смятам, че собствениците ще направят това, което желаят. Предполагам, че в някои отношения те искат опитен специалист. Аз лично бих искал да видя британски мениджър начело на отбора, защото Манчестър Юнайтед винаги е имал британски мениджъри", каза още Невил.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации