Лудогорец спечели и Купата на България

Разградчани спечелиха с 1:0 срещу Ботев в "огнен" мач
Обновена: 15 май 2014 23:05 | 15 май 2014 21:51, Елка Василева
45
Лудогорец спечели и Купата на България
Снимка: БТА

Лудогорец успя да запише втори "златен" дубъл в историята си, след като спечели финала за Купата на България срещу Ботев с 1:0.

Двата тима се изправиха един срещу друг на стадион "Лазур" в Бургас, а мачът се превърна в истински футболен празник.

Единственото попадение падна в 58-ата минута и бе дело на Роман Безяк, който с топовен удар матира противниковия вратар. Словенецът обаче напусна принудително терена малко по-късно заради контузия.

Заради феновете на пловдивчани мачът бе прекъснат след час игра, тъй като факлите запалиха рекламните пана и се наложи пожарната да влиза на терена. Срещата бе прекъсната и в самия край, след като феновете на Ботев нахлуха на терена, но все пак футболистите на "Канарчетата" се намесиха и това позволи да се доиграят последните секунди. Сумарно срещата бе прекъсвана за около 30 минути.

Това е втори трофей от Купата на България във витрината на разградчани, след като тимът го спечели и преди две години. Именно от тогава датира първият "златен" дубъл.

Пловдивчани останаха с човек по-малко в продължението, след като Вандер бе изгонен с директен червен картон след груб фаул срещу Мишо Александров.


Подробности за мача четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
29
 
! Отговори
burgas преди 9 години
СЕЛЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВ НИ РАЗРУШИХА ХУБАВИЯ СТАДИОН.ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИТО ДА ИМАТ ОТБОР В А ГРУПА НИТО ДОРИ СЕЛСКИТЕ СИ СТАДИОНИ
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коматевци и подуенци не са част от БГ. Чудесно е, че български отбор стана шампион и спечели купата. Не на коматевоподуянската простотия!България е Европейска страна, а коматевоподуянци са с неопределен произход. Знае се само, че са хулигани и престъпва закомите на европейка държава.
7
4
 
32
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Напълно заслужена победа за Лудогорец!Хубав мач за нашите стандарти!Симпатичната агитка на Ботев нещо започва да ми става все по-антипатична с техните просташки изцепки!
6
2
 
31
 
! Отговори
Дид преди 9 години
Поздрави от Перник за Лудогорец.Честита купа.....
5
3
 
43
 
! Отговори
София преди 9 години
Каквото и да се коментира Лудогорец заслужиха победата,а майните го ядоха четвъртит.
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Уевски.
3
3
 
38
 
! Отговори
Браво преди 9 години
БРАВО! Голямо браво на Лудогорец. Стоев е невероятен човек и треньор. Поздрави от L.A.
2
3
 
38
 
! Отговори
666 преди 9 години
Лудогорец браво бе машини! Олееее !
1
3
 
56
 
! Отговори
Канар преди 9 години
Срам ме е от нашата публика, която успя тотално да развали прекрасната подкрепа през първите 60 минути с изцепки, каквито не е имало даже и по времето на селския... Напълно заслужена победа за Лудогорец- ние нямахме 1 атака като хората, но с такъв ''треньор''- толкова!