Синът на Пеле е осъден на 33 години затвор

Присъдата е за пране на пари, спечелени от търговия с наркотици
Обновена: 1 юни 2014 13:10 | 1 юни 2014 07:51, Елка Василева
9
Синът на Пеле е осъден на 33 години затвор
Пеле. Снимка: архив, Reuters

Бившият вратар на бразилския клуб "Сантос" Едсон Шолби Нашименту, син на легендарния футболист Пеле, е осъден на 33 години лишаване от свобода за пране на пари от търговия с наркотици, предаде ИТАР-ТАСС. Агенцията цитира бразилски медии.

Четиридесет и четири годишният Нашименту, по-често наричан само Единьо, има право да обжалва решението на съда. Той завърши спортната си кариера през 1999 г. на 29-годишна възраст, когато бе осъден на 6 месеца затвор за участие в незаконни улични ралита с коли, при които загина мотоциклетист.

През 2005 г. Единьо бе арестуван при полицейска операция за борба с търговия на кокаин.

Пеле е трикратен световен шампион, най-добрият футболист на 20 век според комисията на Международната федерация на футболните асоциации (ФИФА).
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Често на великите бащи им се раждат калпави синове. Така е било и така ще бъде. Много пъти на велики царе са им се раждали неспособни престолонаследници, които са съсипвали всичко, постигнато от бащите им. Аз познавам един подобен, чийто баща е голям адвокат, реномиран, а синът - тарикат, лежал по затворите и т.н.
5
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да беше дошъл да живее в България. С такъв баща, най-много една година условно и излиза и си продължава бизнеса. Ама откъде да знае човека.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е сгрешил, че не е избягал в България!
3
8
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
До Димчо, 32:Не ВСЯКА НЕДЕЛЯ, Димчо, Всеки Божи ден!На малки вратички в "Спортна София" - Борисовата градина.Между 14,00 и 15,00 часа.А една дузина полицайчета пазеха спортната площадка от всички страни.Докато ние се "радвахме" на безкрайните му изцепки и идиотщини. И му плащахме заплатата, разбира се.Както и на нещастните полицайчета.
2
3
 
30
 
! Отговори
Димчо преди 9 години
И да е в парламента, министър-председател и щеше да играе футбол всяка неделя .ЕЛАТЕ В БЪЛГАРИЯ......РАЯ НА МАФИЯТА .
1
0
 
62
 
! Отговори
:) преди 9 години
Тук щеше да се вози в джип с лампа.