Гюндоган: Мога да се наложа във всеки един отбор

"Мнозина считат, че ще пасна перфектно в Барселона", каза халфът на Борусия Дортмунд
2 юни 2014 11:46, Друми Георгиев
1
Гюндоган: Мога да се наложа във всеки един отбор
Гюндоган вярва, че скоро ще бъде готов за игра. Снимка: Ройтерс

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган вярва, че има качествата да се наложи във всеки един клуб по света, ако е напълно здрав. Халфът призна, че е имал оферти от топ отбори и през миналия сезон, който пропусна заради прищипан нерв в гърба.

Дълго време германският национал е свързван с испанските гиганти Реал Мадрид и Барселона, за които се твърди, че са следили внимателно ситуацията с него, докато футболистът беше в лазарета.

"Макар да бях контузен, имаше клубове, които продължаваха да показват голям интерес към мен", сподели Гюндоган пред списание "Кикер".

Контрактът на германския национал с Борусия изтичаше през лятото на 2015 година, но от благодарност към клуба за грижите към него той реши да удължи договора си с още една година.

"И за двете страни най-разумното решение беше да преподпишем за още един сезон. Така за определен период от време си осигуряваме спокойствие и сигурност. Решенията в дългосрочен план се взимат когато човек е здрав, а не когато не е играл футбол в продължение на месеци."

"Има много хора, които смятат, че ще пасна перфектно в Барселона. Но аз считам, че ако показвам най-доброто от себе си, мога да се наложа във всеки един отбор, без значение от името му."

"Аз изпитвах проблеми със сядането. Или пък със ставането, когато вече бях седнал. Но сега се чувствам по-добре. Надявам се скоро да мога да тренирам с топка. Ако не съм готов за началото на подготовката ни през месец юли, искам да съм готов за старта на сезона в края на август."

"Моят треньор Юрген Клоп очаква с нетърпение да се завърна здрав. И през следващия сезон ще имаме боеспособен състав, с който ще можем да печелим трофеи", убеден е Гюндоган.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Илкай Гюндоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации