Джерард: Ще тренираме дузпи

Капитанът на Англия обеща да няма ново фиаско от бялата точка
2
Джерард: Ще тренираме дузпи
Снимка: Reuters

Стивън Джерард направи изключителен сезон с Ливърпул и се размина за малко с титлата на Англия. Сега като капитан на националния тим той ще опита да изведе тима по-напред от четвъртфиналите, които сякаш са горното стъпало за "Трите лъва" в последните години.

Англия отпадна на 6 големи турнира след изпълнение на дузпи, включително на последния форум - Евро 2012, и Джерард обещава неговите съотборници да тренират дузпи.

"Разбирам фикс идеята за дузпите, защото сме се проваляли няколко пъти така. Но не бива да се съсредоточаваме само в това, защото може да не се стигне до подобно нещо. Да се надяваме, че ще си свършим работата в 90 или 120 минути, за да няма дузпи", заяви Джерард.

Капитанът на Ливърпул вкара 10 дузпи този сезон във Висшата лига и е един от най-добрите изпълнители в състава на Рой Ходжсън. Англия има също Франк Лампард и Рики Ламбърт, които са изключителни от бялата точка.

"Бъдете сигурни, че ще сме готови, ако се стигне до дузпи. Ще тренираме дузпи доста. Но това е трудна ситуация, която няма как да се опише с думи. Когато си замесен в такова нещо става въпрос за напрежение. Много по-голямо, отколкото всяка дузпа по време на мач от първенството. Имаш много повече време да мислиш за дузпата си и колко голямо е значението й", добави Джерард.

Още новини преди старта на Мондиал 2014 година четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каквото и да ТРЕНИРАТ Англия винаги е играла най-грозния и антипатичен футбол !!!Винаги са били и ще бъдат тотални аутсайдери!!!