Алонсо няма да се отказва, преди да спечели нова титла

Нов успех ще ме постави сред много специални хора, казва испанският пилот
0
Алонсо няма да се отказва, преди да спечели нова титла
Снимка: Reuters

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо няма никакво намерение да прекратява кариерата си, преди да спечели трета световна титла във Формула 1.

Испанецът триумфира с Рено през 2005 и 2006 г., но след това така и не успява да стигне отново до върха. Въпреки това той не губи надежда, че ще успее да постигне целта си.

"Все още съм гладен за успехи и чакам възможност да стана шампион. Това е голямата ми цел и докато не получа удовлетворение няма как да мисля за отказване", заяви той пред Би Би Си.

"Това наистина е нещо, към което се стремя и се надявам, че ще успея да постигна. Не става дума, че не съм доволен от двете си титли, но трета ще ме постави редом до много големи имена в спорта", добави Алонсо, чийто евентуален триумф ще го изравни с кумира му Аертон Сена.

"Мисля, че мога още няколко години да бъда на високо ниво и да продължа да бъда успешен. Не зная колко точно, може би 3, 5 или 7, но не виждам някакъв особен проблем. Основното обаче ще бъде не дали съм способен да се представям силно, а дали ще изпитвам същото удоволствие, както досега, защото новите коли определено са трудни за каране и в много голяма част от състезанията не можеш да натискаш максимално, за да пазиш гумите", каза още испанският пилот.

В неделя е състезанието в Канада и във Ферари се надяват на по-силно представяне, след като от началото на годината имат само един подиум. "За момента изоставаме сериозно и просто трябва да се подобрим. Имаме потенциал и просто трябва да го покажем”, изтъкна Алансо, който има договор със Скудерията до края на 2016-а.

Още новини от света на Формула 1 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари