Венгер отрязал Фабрегас заради Йозил

"Говорихме с него, но той ми каза, че трудно ще ми намери място на терена", обясни испанецът
16 юни 2014 17:05, Георги Пешев
0
Венгер отрязал Фабрегас заради Йозил
Снимка: Ройтерс

Сеск Фабрегас разкри, че връщането му в Арсенал е пропаднало заради присъствието на Месут Йозил в състава на "Артилеристите".

Както е известно, Арсенал имаше клауза, според която можеше да си върне халфа, в случай, че той поиска да напусне Барселона. Така след решението да си тръгне от каталунците имаше възможност Фабрегас да се завърне на "Емиратс".

Арсен Венгер обаче не се възползва от тази опция и Фабрегас премина в Челси с трансфер за 30 милиона лири.

"Говорихме с Венгер, но той ми каза, че ще му бъде трудно да ми намери място на терена, тъй като с Месут Йозил , моята позиция е добре покрита", обясни Фабрегас на пресконференция с националния отбор на Испания.

"Поради тази причина потърсихме коя е най-добрата възможност. Имаше някои много добри възможности, но очевидно аз исках да се върна във Висшата Лига и просто търсех най-добрата възможност".

"Говорих с Жозе Моуриньо и чух това, което исках да чуя. Той ме убеди, че това е правилният трансфер и нещата се развиха много бързо от там. Щастлив съм и се надявам тази нова стъпка в кариерата ми да се развие добре".

"Сега обаче не е точният момент да говорим за това, тъй като трябва да се фокусираме върху националния отбор и световното първенство".

"Трябва да си спомним какво постигнахме през последните шест години. Не можеш да живееш в миналото, но може да извлечем позитивни неща от преди четири години, когато играхме с Чили и победихме с 2:1".

"Беше различна ситуация, тъй като нямахме нужда от толкова голове и Чили се беше класирал, така че нямаше нужда да се бори. Но все пак има прилики".

"Има различни начини на игра. Ние сме известни със стила си с пасове, но сега е моментът да атакуваме и да бъдем смели. Трябва да контролираме мача и да вкарваме много голове".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Сеск Фабрегас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации