Марадона: Бразилците само мислят как да подадат на Неймар

Те не заслужиха да отстранят Чили, заяви аржентинската легенда
29 юни 2014 19:19,
2
Марадона: Бразилците само мислят как да подадат на Неймар
Снимка: Reuters

В типично свой стил аржентинската легенда Диего Марадона коментира първите два осминафинала на световното.

"Чили спечели всички всички спорни топки. Ключът в мача бе решението на треньора им Сампаоли да затвори фланговете", заяви дон Диего. "Така крайните защитници на съперника не направиха нищо. Бразилия бе спасена от двата колоса в отбрана Давид Луис и Тиаго Силва, към които се присъедини и вратарят Жулио Сезар. Това, че Бразилия продължи напред за сметка на Чили, е първата несправедливост от началото на турнира."

Според Марадона Бразилия има един проблем: прекалено зависима е от Неймар.

"Бразилия не мисли как да спечели световното, а как да докара топката на Неймар. Те знаят, че играят зле и се опитват да се подсигурят, да наситят средата на терена. Неймар обаче има проблеми с физическото си състояние, това се видя през второто полувреме, макар че демонстрира страхотна класа от бялата точка при дузпите", коментира легендата.

Марадона призна, че е очарован от играта на Колумбия.

"Те играят прекрасен футбол и са жадни за слава. Всички говорят за Меси и Неймар, но Хамес Родригес ги засенчва, това може да се окаже неговото световно. Той е черешката върху колумбийската торта, той диктува темпото на своя тим. На уругвайците не им беше лесно заради наказанието на Суарес", сподели дон Диего.

Междувременно Марадона не пропусна да критикува Бекенбауер и Пеле, които обявиха санкцията на Суарес за справедлива и резонна.

"Те говорят глупости, но ги разбирам, защото работят за ФИФА. Бекенбауер живее в Мюнхен, но не знам дали Пеле ще може да излезе на улицата", заяви легендата.

Още новини от Мондиал 2014 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Schaul преди 9 години
:-) Ха Ха Ха....