Григор e в топ 10 на световния тенис!

Ранглистата ще се обнови след края на "Уимбълдън"
1 юли 2014 20:10,
32
Григор e в топ 10 на световния тенис!
Григор Димитров, Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис и един от най-добрите млади тенисисти в тура Григор Димитров осъществи една от големите си цели за годината - място в челната десетка на световната ранглиста.

Нашето момче ще дебютира официално в топ 10, след като ранглистата бъде обновена след края на "Уимбълдън".
 
Днес Кеи Нишикори загуби мача си срещу Милош Раонич и това бе прекрасна новина за българина, тъй като по този начин нашето момче си осигури място в десетката.
 
Благодарение на достигането си до 1/4-финалите Григор вече има в актива си 2910 точки, които към момента му отреждат 10-ото място в класирането.
 
Ернест Гулбис отпадна рано от турнира, а Джон Иснър и Кеи Нишикори също отпаднаха вече от надпреварата, така че българинът 100 процента ще бъде в топ 10 от следващата седмица, дори и да загуби от Анди Мъри утре. 
 
Нещо повече, нашето момче има прекрасен шанс и да достигне до 9-ото място в света, но това ще стане, ако елиминира Мъри в утрешния сблъсък.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАзочарован съм, заедно с Кубрат са ми най-?%$ спортисти. Ми няма как ще си сипя един бърбън да си правят компания с поредната ми "Ромео и Жулиета". Чисто нашенска радост- оня падна, затуй я съм в топ 10. Еми той като би Джоко, напомних за една песен на Уикеда, че един ден Слънцето огрява и кучия г;$.
2
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво ,да си ни е жив и здрав -нагоре и все нагоре,гордост на България
1
4
 
78
 
! Отговори
Макс преди 9 години
Перфектен Григор ! Успех в утрешния ден и нека номер 9 в топ листата да е твой !

Спонсорирани публикации