Марадона: Обичам България!

Имахте голяма банда през 1994 г., отсече Дон Диего
1 юли 2014 09:46,
29
Марадона: Обичам България!
Снимка: Reuters

Световният шампион с Аржентина от 1986 година Диего Марадона даде интервю пред вестик "Труд", в което се изказа доста ласкаво за България. "Няма да забравя световното в Мексико през 1986 година. Там играхме с вас и победихме с 2:0, вкарах и гол. Но беше много тежко. Помня всяка минута от този Мондиал", започна Дон Диего.

"Най-добрата България, разбира се, беше с моя приятел Христо Стоичков през 1994 година. И не беше само той. Бяхте голяма банда - двамата халфове си спомням."

"Единият без коса, другият с голяма коса. Да, помня, да. Лечков и Балъков. Имаше и един страшен защитник с брада. Точно - Трифон Иванов, игра и в Испания, нали?"

"Сега не следя отблизо българския футбол. Явно е, че нямате силно поколение като това в Щатите. Не съм чул за силен български клуб или играч. Явно сега нещо не правите както трябва."

"Кога ще дойде в България? Когато Христо ме покани. Обичам го както него, така и цялата му фамилия – Марияна, Мика и Христина."

"Дали зная, че български съдия (б.р. Богдан Дочев) призна гола ми с ръка срещу Англия през 1986 година? Разбира се, знам, как да не знам. Оттогава всички българи сте мои амигос!" "Ако можех, щях да кажа на този съдия: "Да си жив и здрав, амиго!" Обичам България, предайте от мен поздрави и целувки."

"Сравненията между Меси и мен? Оставете Меси да играе футбол. Няма човек на света, който да не знае колко много може той."

"Заслужи да има четири Златни топки. Меси няма да стане по-велик или по-слаб, ако не вдигне купата на Световното."

"От него се иска само да играе на максимум, да играе както може и да не се притеснява от критиците. Тях винаги ще ги има. Както вече го има и неговото величие за историята", добави Марадона.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Kalin преди 9 години
Zaslujavaxme da sme , Svetoven shampion 94'
20
0
 
2
 
! Отговори
само напомням преди 9 години
Изключително рядко явление е добър футболист да е и добър ръководител: справка - Боби Михайлов, него съвсем малко му остава да закрие напълно Бг футбола,но като гледам как върви, може и да успее!! Това е и отговор на въпроса защо сега няма такива футболисти! С това ръководство просто може да забравите за нови Стоичков и компания!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
нАЙ-ДОБРИЯ ФУТБОЛИСТ досега -както виждам и в следващите 10 години ще си остане той най-добрия . Меси -когато отиде в Наполи или Севилия и ги направи 2 пъти шампион то може и да се пробва да конкуриа с него ,но при условие ,че поне един път изведе Аржентина на финал и то без да спечели .А Аржентина има много добър шанс сега да стигне до финала и да спечели -тежък мач има само с Германия на1/2 -всичко е в ръцете на лошо играещия отбор на Аржентина
18
11
 
4
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
Гнусен,нечестен човек.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дон Диего си е дон Диего, но доста от *** в тоя форум не разбират какво им казва...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема такова интервю.Пълна измислица
15
2
 
5
 
! Отговори
Я преди 9 години
До Анонимен 5 Някога Тодор Живков сгреши, като не ви изкла до крак , а ви пусна в Турската ви *** ! Ние сега , скоро , ще поправим грешката му !
14
0
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Пак нищо не си разбрал. Добре, задай си въпроса защо комунистите не смееха да го нарпавят това преди 89-та? Проблемът е в разбирането ни за демокрация и не са само комунистите, при целият народ е така, всички решиха, че демокрация означава да правиш каквото си искаш, както си искаш, когато си искаш без последствия. Просто се огледай наоколо, виж начина на мислене на хората и ще ме разбереш (надявам се).
13
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Не търси под вола теле, основната причина не е режима, а това, което изброих, че е получило златното поколение като подготовка. В изброените от теб държави има национално самосъзнание и чувство за дълг към държавата, а при нас тези неща умряха с предишния режим. Изтъквам недостатъците на сегашното време и ти вместо да се хвърляш да защитаваш демокрацията, се замисли какво липсва на сегашните футболисти и какво не им е липсвало на златното поколение- дисциплина, чувство за дълг.
12
1
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
И пак се връщаме на причината- защо тогава имахме по-добро първенство и защо играчите ни играеха в големи отбори в Европа и защо сега не е така? Отговорите ще намериш в първия ми коментар.
11
4
 
6
 
! Отговори
ВАЛЕНТИН преди 9 години
И СТОИЧКОВ СЕ ИЗКАЗА ЗА FIFA ЧЕ ОПРЕДЕЛЯТ КОЙ ОТБОР ДО КЪДЕ ДА ИГРАЕ ,ДОБРЕ ЧЕ СЕ СМИЛИХА НАД НАС ПРЕЗ 1994 ЧЕ НИ ПУСНАХА МАЛКО ПО НАПРЕД
10
8
 
4
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Дон Диего,пак ли изшмърка белите линии?:))))
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обичам ..., но най обичам "белото" - (голям футболист, станал ***)
8
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май не е чувал за "Бистришките тигри" дон Диего ...
7
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Имахте голяма банда през 1994 г., отсече Дон Диего"Ама ние и сега си имаме голяма банда с главатари най-големите бандити Борисов и Цветанов!
6
1
 
29
 
! Отговори
До №1 преди 9 години
Сега поколението на настоящия национален отбор не играе в Барселона,Валенсия,Порто, Спортинг,Щутгарт,Хамбургер и т.н. именно защото играха на Запад в големи отбори, ние успяхме да направим силен национален отбор.С нашето първенство от уредени мачове големи футболисти не могат да се появят.
5
5
 
28
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
*** е потомствена лека и платена жена. Казах.
4
7
 
31
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Цял живот за тая 94' ще тръбиме, поне първи да бяхме... Стари лаври му се вика. Дойде ли некъв фублоен форум и всички почвате 94 та 94. Тва беше преди 20 години ооо, въпроса е сега кво правим?
3
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диего, а ти си велик талант и голям ***!
2
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Явно сега нещо не правите както трябва."Напротив! Великите сили не правят нещо както трябва. Понеже България е била в миналото също част от т.нар. "Велики сили", но в кой век някои други държави решиха да ни съсипят, понеже нямат сметка да съществува силна България?

Спонсорирани публикации