Марадона: Обичам България!

Имахте голяма банда през 1994 г., отсече Дон Диего
1 юли 2014 09:46,
29
Марадона: Обичам България!
Снимка: Reuters

Световният шампион с Аржентина от 1986 година Диего Марадона даде интервю пред вестик "Труд", в което се изказа доста ласкаво за България. "Няма да забравя световното в Мексико през 1986 година. Там играхме с вас и победихме с 2:0, вкарах и гол. Но беше много тежко. Помня всяка минута от този Мондиал", започна Дон Диего.

"Най-добрата България, разбира се, беше с моя приятел Христо Стоичков през 1994 година. И не беше само той. Бяхте голяма банда - двамата халфове си спомням."

"Единият без коса, другият с голяма коса. Да, помня, да. Лечков и Балъков. Имаше и един страшен защитник с брада. Точно - Трифон Иванов, игра и в Испания, нали?"

"Сега не следя отблизо българския футбол. Явно е, че нямате силно поколение като това в Щатите. Не съм чул за силен български клуб или играч. Явно сега нещо не правите както трябва."

"Кога ще дойде в България? Когато Христо ме покани. Обичам го както него, така и цялата му фамилия – Марияна, Мика и Христина."

"Дали зная, че български съдия (б.р. Богдан Дочев) призна гола ми с ръка срещу Англия през 1986 година? Разбира се, знам, как да не знам. Оттогава всички българи сте мои амигос!" "Ако можех, щях да кажа на този съдия: "Да си жив и здрав, амиго!" Обичам България, предайте от мен поздрави и целувки."

"Сравненията между Меси и мен? Оставете Меси да играе футбол. Няма човек на света, който да не знае колко много може той."

"Заслужи да има четири Златни топки. Меси няма да стане по-велик или по-слаб, ако не вдигне купата на Световното."

"От него се иска само да играе на максимум, да играе както може и да не се притеснява от критиците. Тях винаги ще ги има. Както вече го има и неговото величие за историята", добави Марадона.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сега не следя отблизо българския футбол. Явно е, че нямате силно поколение като това в Щатите. Не съм чул за силен български клуб или играч. Явно сега нещо не правите както трябва."Ами сега е демокрация, няма ги отборния дух, националното самочувствие, себераздаването и дисциплината, които получи златното поколение преди 89-та. Докато не се стегне каиша до ниво казармена подготовка, никога няма да имаме същия национален отбор.

Спонсорирани публикации