Световното приключи за Неймар

Контузията от мача с Колумбия го вади от игра поне за месец
Обновена: 5 юли 2014 08:28 | 5 юли 2014 08:28, Веселина Йорданова
64
Световното приключи за Неймар
Неймар пада след удара. Снимка: Ройтерс

Световното първенство по футбол в Бразилия приключи за голямата звезда на домакините Неймар поради контузия, предадоха световните агенции, като се позоваха на лекаря на Селесао Родриго Ласмар.

Това е изключително тежък удар за бразилския национален отбор и за цялата страна, която възлагаше на Неймар своите надежди за шеста световна титла.

Още по темата
Бразилският нападател получи удар с коляно в гърба от колумбийския защитник Хуан Сунига в 88-ата минута на четвъртфинала от Мондиала между двата отбора, спечелен от домакините с 2:1. Неймар напусна терена на носилка.

Прегледът в частна клиника показал, че той е със счупен трети гръбначен прешлен. Травмата не е чак толкова сериозна и операция няма да се наложи, но възстановяването на Неймар ще отнеме между 4 и 8 седмици. Това няма да позволи на голямата звезда на Бразилия да играе в оставащите два мача на своя отбор - полуфинала и финала или мача за третото място.

Участието на Неймар в самата среща с Колумбия бе под въпрос. Нападателят получи два удара в предишния мач на Бразилия, драматичното отстраняване след дузпи на отбора на Чили на осминафиналите, единият от които бил в дясното коляно и му причинил силна болка, но все пак бе вдигнат на крака.

Бразилският президент Дилма Русеф лично изрази подкрепа за контузения Неймар. "Заедно с цяла Бразилия желая възможно най-бързо оздравяване на нашата звезда", написа тя в акаунта си в Туитър.

"Палачът" на Неймар от своя страна увери, че не е контузил умишлено голямата надежда на домакините. "Това бе обикновена игрова ситуация, не исках да причиня травма. Просто когато съм на игрището с националния отбор, правя всичко, за да защита честта на своята страна. И двамата искахме да победим, затова никой не отстъпи в този епизод", каза Хуан Сунига.

Той нарече Неймар "велик бразилски талант" и изрази надежда нападателят да се възстанови "и с Божия помощ".

Бразилската десетка игра във всички пет досегашни срещи на своята страна и не само отбеляза в тях четири гола, но и бе основен мотор на иначе изпитващия колебания отбор на Селесао.

/БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28.Гъде видя в моя пост, че съм заминал "заради келепира"? Ето, ти си типичния Бай ***, не аз, защото и ти като всеки ниско интелигентен българин би заминал в чужбина само заради келепира, но не й заради нещо друго. В България дохода ми беше доста над средния. Но е трудно да обясниш на селяка, че някои хора имат други нужди освен салата с ракия.
16
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как можа да го удари така жестоко и не го изгониха колумбиеца
15
10
 
14
 
! Отговори
naco преди 9 години
Не "контузията" е виновна,а и самия Наймар разбра,че "ПОДАРЪЦИТЕ" за Бразилия свършиха!
14
9
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Много правилно, ти си типичният Бай ***, който винаги търси келепира и къде ще му е най-добре. Ако всички българи бяха като теб, щяхме още да сме си под турско, понеже всеки щеше да отиде на лесното някъде, затривайки с лека ръка делото на предците си. Срам ме е от такива "българи", те са били винаги прът в колелата на майка България. Не изпитвам омраза, а само срам от такива интересчии и келепирджии.
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 25ти си типичния БАЙ ***
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То се вижда кой е селяка в този случай. Границите са отворени и всеки отива там къде му е най-добре. Вие си стойте в родината и псувайте всеки ден по управниците, убивайте хората на пешеходни пътеки, карайте си старите 25 годишни БМВ-та като Формула 1 от светофар до светофар, бройте си стотинките като трябва да дадете на детето си пари за училище и си слушайте чалгата, тази така духовно извисена музика...
11
8
 
10
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
И ние се радваме че си се махнало бе селски
10
2
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
*** яд ли те е че си се родило
9
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвам се, че се махнах от България. Няма такова гадно племе като българското. Радвам се, че родителите ми са ми дали възпитание и образование за да водя нормален живот, а не като вас да си избивате комплексите като се радвате, че някой е пострадал жестоко. Вие сте едни най-долните хора на планетата.
8
3
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
ЗЛОБАТА ще ти докара някоя болест селски
7
5
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
САМО ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ лъха от тебе селски и да си измиеш зъбите преди да излезнеш от вкъщи
6
8
 
22
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
Все повече моя финал се нарежда ГЕРМАНИЯ-ХОЛАНДИЯ, а толкова слаба Бразилия аз не съм гледал , а гледам съзнателно футбол от 1982 .Смях толкова слаби халфове , Хълк не искам да го коментирам , Най-добър играч след Неймар ДАВИД ЛУИЗ ....!? ,трагичен Дани Алвеш , Марсело по-скоро би заменил педя човек , лакът брада!Жалко за толкова симпатични играчи , като Тиаго Силва и Неймар да попаднат в най-слабата БРАЗИЛИЯ
5
6
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
АЗИАТСКИ МАЧ .....ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ.....НЕМЦИТЕ СА НАЙ ЖЕСТОКИ ,,ТРАНСПОРТЕР''
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без друго едоста прехвален тоя клоун
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-слаб отбор на Бразилия не помня, пълен т.шак са. Толкова са зле, че трябваше да отпаднат още от Чили.
2
6
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
е този път вече няма симулация!!!!който търси намира!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепяте се кафявочерните