Най-скъпите продажби в историята на Барса

Алексис и Сеск остават далеч от "юдата" Луис Фиго и скандалния му трансфер в Реал
10 юли 2014 15:08, Георги Пешев
2
Най-скъпите продажби в историята на Барса
Снимка: Ройтерс

По принцип Барселона не се слави с умението си да продава добре играчите си, но това лято картинката малко се промени. Твърди се, че Алексис Санчес е на крачка от Арсенал и трансферът на чилиеца трябва да донесе 40 млн. евро на синьо-червените.

Нападателят ще стане вторият играч, продаден скъпо от каталунците в последните месеци, след като Сеск Фабрегас вече премина в Челси за 33 млн. евро. Но естествено, не става дума за някаква разпродажба - просто каталунците искат да съберат пари, за да отмъкнат Луис Суарес от Ливърпул.

Иначе Луис Фиго си остава най-скъпо продаденият футболист на Барселона в историята, но никой в лагера на каталунците не иска да си спомня за този трансфер. Португалецът премина в Реал през 2000 г. и в един миг се превърна от идол на публиката на "Ноу Камп" в предател и юда. Тогава новоизбраният президент на мадридчани Флорентино Перес просто плати клаузата за разтрогване на крилото, която бе в размер на 71,6 млн. евро.

От продажбата на Роналдиньо в Милан през 2008 г. Барса получи 25 млн., колкото прибра и от трансфера на Тиаго Алкантара в Байерн преди година.

През 2010 г. пък Манчестър Сити привлече Яя Туре за 30 млн., но 6 от тях влязоха в джоба на агента му, така че каталунците се задоволиха с 24. Толкова прибра клубът от "Ноу Камп" и при продажбата на Златан Ибрахимович в Милан година по-късно (преди това таранът игра 1 сезон под наем при росонерите).

Феномена Роналдо остана само един сезон на "Ноу Камп" и през 1997 г. Интер плати клаузата му за разтрогване от 4 млрд. песети (24 млн. евро днешни пари). Самуел Ето'о, който бе включен в операцията по привличането на Ибрахимович през 2009 г., бе оценен на 20 млн. Последният в топ 10 на най-скъпо продадените от Барселона футболисти е бразилецът Сони Андерсон, който през 1999 премина в Лион срещу 18 млн. евро.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: барселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
риболов преди 9 години
До Шаран -БГШаран си ти бате и балък ще си останеш!!! Футболът е прекрасна игра и такава ще си остане а ти си смешен *** и така ще си пукнеш!!!
1
1
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
За това не си заслужава да се ходи по стадионите. Лъжи и измами и целта е да ти вземат парите:било за билет, било за фанелка, било за байраче или значка. И ти нещастнико щастлив се блъскаш в гърдите аз съм от сините/ червените, червеночерните и пр. и пр./ Иначе от къде тия крупни суми за таъкива далавери ??