Ван Гаал: Руни винаги е бил победител

Мениджърът на Юнайтед похвали звездата в атаката на отбора
5 авг 2014 11:31, Друми Георгиев
0
Ван Гаал: Руни винаги е бил победител
Ван Гаал похвали Руни. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал остана много доволен от успеха с 3:1 над Ливърпул във финала на приятелския турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп", който се проведе в САЩ.

Така холандецът успя да спечели и първия си трофей начело на тима, макар да става въпрос за награда от приятелска надпреварата. Той не скри, че е видял много положителни неща от представянето на отбора и похвали Уейн Руни за представянето му.

Нападателят вкара красив гол при успеха над "Мърсисайдци" и бе определен за играч на турнира. По думите на холандеца обаче стана ясно, че неговият фокус към момента е насочен не към успеха над големия враг в приятелския финал, а към мача срещу Суонзи от първия кръг на Висшата лига.

"Това е много хубаво за феновете в САЩ, а и също за тези в Англия, че успяхме да победим Ливърпул", обяви холандецът, цитиран от официалния сайт на отбора.

"Мисля, че успяхме с тази победа да доставим много голямо удоволствие на нашите привърженици, което е нещо много важно. Разбира се, че е по-добре да печелиш, отколкото да губиш, в мачовете от предсезонната подготовка. Най-важният мач за нас обаче е срещу Суонзи и ние трябва да го спечелим и да тръгнем с победа във Висшата лига".

За Руни холандецът отсече следното: "Той винаги е бил победител. Мисля, че той заслужено спечели наградата за най-добър играч в турнира, защото вкара няколко гола и направи няколко асистенции. Но също така не трябва да забравяме и отличното представяне на защитата ни".

"Имаме много защитници, които биха могли да са най-ценен играч за нас в този турнир. За Руни пък голът срещу Ливърпул е много важен. Това беше един чудесен гол. Видяхте как той успя да прокара топката под краката на вратаря след страхотния пас на Чичарито. В този мач Руни изигра пълни 90 минути за първи път".

"Винаги търся възможност да давам на играчите тази отговорност", коментира Ван Гаал решението си да връчи капитанската лента на нападателя, като той е давал лентата по време на турнира и на Дарън Флетчър и Том Клевърли.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Луис ван Гаал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации