Радванска е новата кралица на Монреал

Полякинята с лесна победа над Винъс Уилямс
11 авг 2014 08:12,
0
Радванска е новата кралица на Монреал
Снимка: Reuters

Полякинята Агнешка Радванска ознаменува страхотната си игра в Монреал с трофей. Тя успя да надделее над намиращата се в най-добра форма може би от години Винъс Уилямс след 6:4, 6:2 на финала за титлата от силния турнир.

Така полската тенисистка спечели и първата си титла за тази календарна година, като това е общо 14-и трофей в кариерата на Радванска, както и 4-и нейн от подобна категория турнир.

Първият сет започна перфектно за полякинята и тя поведе с 4:1 в него след два пробива.

Винъс от своя страна веднага върна единия пробив, а след това си взе подаването, за да намали изоставането си на 3:4. В осмия гейм американката имаше пред себе си 2 точки да изравни резултата на 4:4, но с кански мъки Агнешка си взе сервис гейма, след което двете си взеха по едно подаване и така сетът приключи.

Вторият сет започна силно за Радванска - пробив и аванс от 2:0 гейма, но те бяха изравнени на 2:2, след като Винъс върна пробива.

До края обаче с четири поредни гейма, два от които след пробиви, полската тенисистка взе своето.

Освен престижния трофей, Радванска завоюва и чек за близо половин милион долара, а също добави 900 точки в актива си за световната ранглиста, макар че това няма да и помогне да се доближи до върха, като тя ще запази 5-ата си позиция.
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации