Роджърс: Дебютът на Ловрен бе перфектен

Мениджърът на Ливърпул похвали и Манкуийо за силната му игра срещу Борусия Дортмунд
11 авг 2014 08:41, Друми Георгиев
0
Роджърс: Дебютът на Ловрен бе перфектен
Роджърс остана доволен от гръмката победа. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана изключително доволен от представянето на отбора при успеха с 4:0 в контролата срещу германския Борусия Дортмунд.

Той описа представянето на новите попълнения в отбрана Хавиер Манкуийо и Деян Ловрен като перфектно в мача срещу отбора на Юген Клоп.

Двамата направиха дебют за отбора, а хърватският централен защитник дори ознаменува силната си игра с попадение.

Манкуийо пък показа качествата си не само в дефанзивен план, но и в офанзивен, тъй като не веднъж и два пъти се включваше в атаките на тима.

"Наистина съм много доволен от всички играчи, с които подписахме договори, защото все пак те дойдоха, за да бъдат част от нашата стратегия и са именни футболистите с профила, който търсим", заяви мениджърът на "Мърсисайдци" пред официалния сайт на отбора.

"От двете момчета, които играха днес, Деян бе просто перфектен. Точно той е типа играч, който търсех, след като Джейми Карагър напусна отбора ни. Той умее да доминира силно в центъра на защитата".

"Умее да атакува топката, а освен това чете играта невероятно добре и може ясно да се видят неговите лидерски качества по начина, по който говори и организира цялата защита".

"Младият Хавиер Манкуийо също се представи на изключително ниво, макар че е на 20 години и това му беше първия мач на "Анфийлд" само дни, след като премина в нашия тим".

"Неговото физическо ниво обаче бе много добро. Той е от вида крайни защитници, които аз много харесвам. Може да се справя добре в защита, но също така има енергията и да атакува. Представи се наистина много добре".

"Доволен съм от това, което направихме срещу Борусия, тъй като срещу нас бе един от водещите отбори в Европа все пак. Представихме се на отлично ниво в този мач. Видях идентичността на моя отбор, която изграждах през последните години".

"Вкарахме четири отлични попадения, а освен това смея да твърдя, че можехме да победим и с повече. Ще бъдем готови за новия сезон. Имаме мач при затворени врати през седмицата, а след това ще погледнем смело към следващия уикенд и ще бъдем нетърпеливи да започнем новата кампания".

"Едно от най-приятните неща за мен в мача с Борусия е, че дори при направените промени в мача, ние пак оставахме много силни на терена, а това нещо не се бе случвало досега, заради липсата на дълбочина в състава", каза още той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Брендън Роджърс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари