Атлетико Мадрид направил оферта за Ройс

"Дюшекчиите" предлагат 27 милиона евро за звездата на Дортмунд
15 авг 2014 11:52, Друми Георгиев
0
Атлетико Мадрид направил оферта за Ройс
Атлетико напира за Ройс. Снимка: Ройтерс

Атлетико Мадрид е направил изненадваща оферта за звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс. Това твърди испанското радио Кадена Копе.

Досега като основни кандидати за подписа на германския национал се считаха Байерн Мюнхен и английските Ливърпул и Арсенал.

Атлетико обаче се надява да изненада грандовете и да привлече Ройс на "Висенте Калдерон", където той трябва да замени напусналия в посока Челси Диего Коста.

Според радио Кадена Копе сделката може да бъде осъществена в близките няколко дни. Атлетико ще даде общо 27 милиона евро, като 17 милиона ще бъдат платени веднага, а още 10 милиона през януари.

Дортмунд не иска да продава Ройс, но може да бъде принуден да направи това. Наскоро от Байерн разкриха, че той има клауза за разтрогване на договора. Тя влиза в сила през следващото лято.

Така ако задържи Ройс през този сезон, Дортмунд рискува през следващото лято той да подсили прекия конкурент Байерн Мюнхен. Това може да накара Юрген Клоп и Ханс-Йоахим Вацке да го продадат още сега на отбор извън Бундеслигата.

Остава обаче и самият Ройс да се съгласи да премине в Атлетико, вместо в отбор от английската Висша Лига и това може би ще бъде най-голямата пречка пред този трансфер.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Марко Ройс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации