Златен медал за България на младежката олимпиада

Божидар Андреев с титла и огромно превъзходство в щангите
Обновена: 19 авг 2014 16:00 | 19 авг 2014 16:00, Елка Василева
97
Златен медал за България на младежката олимпиада
Божидар Андреев. Снимка: БОК

България спечели злато на провеждащите се в китайския град Нанджин втори младежки олимпийски игри. Божидар Андреев грабна титлата в кат. 69 кг и стана третият в историята ни младежки олимпийски шампион, съобщиха от БОК.

Преди четири години в дебютното издание в Сингапур имахме два златни медала също във  вдигането на тежести.

Днес Божидар Андреев със 133 кг бе втори след изхвърлянето, като изоставаше само на килограм от руснака Вячеслав Яркин. В изтласкването обаче 17-годишният възпитаник на треньора Пламен Братойчев отнесе конкуренцията, като вдигна с 6 кг повече от руснака. В крайна сметка злато за Андреев с двубой 300 кг, сребро за Яркин с 294 и бронз за колумбиеца Кайседо с 290.

Това е втори медал за България от младежката олимпиада в Нанджин. Вчера Бетина Темелкова спечели сребро в джудото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено е ром, но може да е осиновен от някой дом за сираци от българско семейство, едно такова дете имаме в съседния блок и го кръстиха Божидар /Божи дар/. Както и да е, хората трябда да се делят само на добри и лоши, а не по цветове или религии, така мисля. Жив и здрав да е.
30
5
 
9
 
! Отговори
seira преди 9 години
До Иван 40:ИВАНЕ, ГОЛЯМ *** СИ ЩОМ ТАКА РАЗСЪЖДАВАШ!НЯМА МЯСТО ЗА РАСИСТИ В БЪЛГАРИЯ!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
Хайде, по-кротко! преди 9 години
До Анонимен 32Срам ме е от такива "големи патриоти" като теб. *** си е много читаво, дано повече такива има всред нас. Защо са ни калпави ***? Защото имаме в изобилие такива като теб. Ние сме велики, ама в минало време. Ставаме все по-нещастни мрънкьовци, злобари, завистници. Наум Шаламанов българин ли беше? Ами Нораир Нурикян? Меги Малеева? А, българинът Елиас Канети взе Нобелова премия. Абе ***, щом сме ходили да си търсим княз по виенските шантани,щом един химн не сме могли да с
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванРазбира се, че ако му предложат много пари от друга държава ще иде да се състезава за тях ! В това няма нищо лошо ! Ако момчето разчиташе на хора като теб, и да живее с мисълта колко голям българин и патриот е... Е това семейство не храни !
27
2
 
12
 
! Отговори
seira преди 9 години
БРАВО НА НАШЕТО МОМЧЕ!!!ТАКИВА ТАЛАНТИ ПРОСЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ!!!РЕД Е НА ДЪРЖАВАТА НИ ДА ГО ПОДКРЕПИ!!!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИНАЛАТА ГОДИНА ТОВА МОМЧЕ БЕШЕ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН.
25
18
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До къде стигнахме, българи да се радват, че някакъв ц*ганин е спечелил медал. Като Азербайджан му предложат 10 000 евро, ще отиде да се състезава за тях. Голям патриот, няма що. *** радват ли се като някой българин спечели медал? Разбира се, че не. Няма какво да се опитвате да копирате западните държави, където бял и черен се считат за равни. Българите никога не са поробвали и избивали ***, че да имат за нещо да им връщат.
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на момчето, ако *** бяха като него, нещата щяха да са по-добре. Дано повече роми вземат пример от него.
23
22
 
7
 
! Отговори
АТАКА ПОБЕДА! преди 9 години
САМО АТАКА И РУСИЯ МОГАТ ДА СПРАТ *** ДА ВЗИМАТ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ДА ПОБЕДЯТ САЩ И ЕС И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ САТУРН КОИТО ИЗПРАТИХА ВИРУСА ЕБОЛА ДА УБИВА ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ КОИТО СА НАЙ-ХРИСТИЯНИ ОТ ВСИКИТЕ!
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина е станал жалка пастмина... не, че винаги не си е бил и всички европейски народи са гледали да стоят далеч от него...Алеко Константинов дори го е написал в бай ***. Жалък народ сме, хубавото е, че изчезваме не мнгоо бавно, но сигурно.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 32Бътхи баща ти на стрежа.
20
3
 
26
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
вижте бе хора. и аз малко са уплаших като го видях Божидар, но една нация не е генетична същност. имаше един немски политик дето така смяташе и генетичните отпадъци от Русия му наритаха така здраво ***, че свърши кофти в един бункер.една нация е исторически обусловена същност. ако този човек се смята за българин и е горд да е българин, ние също трябва да сме горди.е, малко кафявичък е, но пък аз познавам бели хора, на които единствено мога да плюя.айде оставете момчето на мира.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИзточноправославенНе, време е да си вземеш лекарствата.
18
5
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
***, ние сме горди с теб !
17
19
 
8
 
! Отговори
Източноправославен преди 9 години
Тоя изобщо не мяза на славянон, срам и позор за нас славяните, ако се хвалим с успехите на една м..л. Време е да се присединим към Русия и да се изчистим от неславянските елементи.
16
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Индивидите които плюят Божидар се съмнявам да са направили нещо по-смислено от това да си бъркат в г-ъза !!!!Извадете си ръцете от там и свършете нещо смислено.
15
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ония безделници дето се правят на скинари и се имат за големите патриотчета я вземете постигнете същото. Много се съмнявам, че можете да направите каквото и да е преди да се консултирате с мама и тати понеже още живеете и взимате пари от тях.
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цървулите които плюят момчето много се съмнявам да са постигнали каквото и да е смислено в живота си.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е, че момчето се е трудило в тренировките да постигне този успех! Браво, Божо! Дори и да е ром няма лошо момчето е намерило своето призвание в спорта, а не да лейнтяйства. Успех и много титли да донесеш за България и при мъжете!
12
3
 
31
 
! Отговори
xzv преди 9 години
Дано някой ден да се хвалим с все повече роми като Божидар Андреев, защото 99 % от тях са тотални скотове! Има и много свестни, но са пренебрежимо малко на фона на голямата *** около нас, но хвала на момчето за куража и патриотизма въпреки лошия имидж на ромите като цяло. Апропо- Божидар Андреев е българин по народност и по-тъмния цвят на кожата му, не бива да ви прави по-малко горди!!!