Вдигнахме на крака мумифицираните фараони

България победи аутсайдера Египет с 3:2 на световното по волейбол
6 сеп 2014 16:51, Друми Георгиев
26
Вдигнахме на крака мумифицираните фараони
България се изложи срещу слабака Египет, но все пак победи. Снимка: Булфото

България победи аутсайдера Египет с 3:2 (25:22, 26:24, 23:25, 20:25, 15:11) гейма в двубой от група "С" на световното първенство по волейбол, което се провежда в Полша.

Експерименталният български състав не започна добре и още в самото начало нашият съперник отвори разлика от три точки, водейки с 8:5 на първото техническо прекъсване.

"Лъвовете" изръмжаха и набързо обърнаха резултата в своя полза. Сред най-активните в нашите редици бяха Милушев и Алексиев. Блокадата ни измъчваше противника, като Градинаров изригна на няколко пъти с единичен блок.

След второто техническо прекъсване вече имахме аванс от две точки, който набъбна до 20:17 след поредните отлични блокади и силни сервиси на родните състезатели. България стигна до три геймбола и оползотвори втория от тях, благодарение на мощната акция на Градинаров.

Момчетата на Пламен Константинов поведоха с 8:6 точки във втория гейм, запазвайки преднината си при второто техническо прекъсване. Египтяните не се смутиха и обърнаха резултата в своя полза до 21:18.

България реагира с две поредни успешни блокади и се върна в борбата за втория гейм. Блок-аут след удара на Милушев ни осигури геймбол, а малко след това той завърши партията с прекрасна атака по правата.

Нашите взеха първите четири точки на третия гейм, но малко след първото техническо прекъсване "фараоните" поведоха. Те продължиха в същото темпо, дръпвайки с 20:18 точки.

Въпреки, че успяхме да изравним, Градинаров бе спрян от блокадата след бърза контраатака, а после той изкара топката в аут. Египет стигна да две точки за спечелване на партията и реализира втората от тях, когато Гоцев изкара топката в аут от сервис.

Колебливата игра в редиците на българския тим продължаваше. Взехме първите две точки на четвъртия гейм, но изоставахме с две точки на първото техническо прекъсване и с цели пет при второто, а Египет спечели гейма с 25:20 точки и изравни.

Вдъхновените африканци яхнаха вълната и дръпнаха с 4:1 точки в тайбрека, което накара селекционера ни Пламен Константинов да поиска прекъсване. От 2:6 спечелихме четири поредни точки, които ни оставиха в борбата за мача.

При 10:10 ръцете на египтяните започнаха да треперят и те не рискуваха достатъчно. Това позволи на нашите да дръпнат с три точки и малко по-късно те спечелиха гейма с 15:11, а с това и мача.

България събра 9 точки, но остава на втора позиция зад лидера Русия. Утре играем със Сборная в директен спор за първото място в групата. Египет пък се отлепи от дъното, печелейки първата си точка в турнира.


БЪЛГАРИЯ - Египет 3:2 (25:22, 26:24, 23:25, 20:25, 15:11)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Теодор Салпаров-либеро

Египет: Ахмед Абделхай, Махнут Абделрехим, Ахмед Елкотб, Мохамед Абу, Мохамед Бадави, Абдала Хосам, Мохамед Моавад-либеро
 

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: волейбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До 21Не, Друми Георгиев го е измислил - виден ***.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тотално тъпо заглавие, бат бойку ли го измисли
17
2
 
8
 
! Отговори
Христов преди 9 години
България победи аутсайдера Египет с 3:2Щом е с 3:2 дали са аутсайдери а ? Аутсайдери се бият с 3:0 ,поне така мисля аз .Но все пак,честита победа .
16
1
 
7
 
! Отговори
да преди 9 години
Слабаци
15
3
 
5
 
! Отговори
Асен преди 9 години
Мъжки национален отбор по волейбол?ЗАКРИВАЙ!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УТРЕ ЩЕ ПАДНАТ 25:12 , 25:14 ,25:9,НЕЩО ТАКОВА
13
2
 
15
 
! Отговори
Жалкари предатели преди 9 години
Без Казийски- толккова!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре им трябва победа с 3:1 или 3:2 срещу Русия за да запазят шансове.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Градинаров също игра и беше тотално неадекватен,като останалите си съотборници.А какво да кажем за Тошко Алексиев? 2 метра мъж,а с характер и психика на дете.Тези които искат да си запазят нервите,по-добре да не гледат утре срещата с Русия.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куба се спаси с 3:2 срещу Тунис, а Франция разцепи САЩ с 3:1 и спечели 1 място в групата си с амбиции за медал.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Египет изпада и беше важно само да ги бием не толкова резултата. Загубата от Канада беше важна и може да се окаже решаваща.
8
0
 
9
 
! Отговори
Състава преди 9 години
Към Авторът на статията: В състава на България си пропуснал да добавиш Мирослав Градинаров, той също взе участие в мача.
7
1
 
5
 
! Отговори
Къде е Градинаров??? преди 9 години
БЪЛГАРИЯ - Египет 3:2 (25:22, 26:24, 23:25, 20:25, 15:11)Андрей Жеков, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Теодор Салпаров-либеро
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде не го виждаш? Там си беше и игра доста зле. Оправете си снимката, днес бг - тази не е актуална. Николов и Братоеви ги няма на световното.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе аз ли съм сляп, та не виждам в състава Мирослав Градинаров???
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, заглавието не е адекватно, защото по-скоро НИЕ бяхме мумифицирани. Нашите играха като БАБИ срещу третокласен отбор като Египет. БЕЗ ДУМИ. :(
3
0
 
37
 
! Отговори
ex fan преди 9 години
Лелеее, нашите се измъчиха бе. Толкова зле да играят, чак не мога да повярвам... Адски им е паднало нивото. Едвам биха смешен отбор като Египет, които са вече аутсайдери от световното. Без думи. Не знам какви претенции изобщо имаме за медали... от миналата година нивото на отбора е просто под всякаква критика. Утре срещу Русия ще е пълен резил... Много ме е яд за отбора.
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВРЪЗКАР ЛИ Е ТОДОР АЛЕКСИЕВ ПАНИКАТА ?НЯМА ТАКЪВ СПОРТИСТ СЪС ТАКАВА ЖЕНСКА ПСИХИКА,ТОЯ СТАВА ЗА МОМИЧЕТАТА НА НЕШКА НО НЕ И ЗА МЪЖКИ ЗАВЪРЗАН МАЧ,ТВА Е ПАРОДИЯ НА КАПИТАН
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бихме с клизма... ама буквално

Спонсорирани публикации