Константинов остава начело на националния отбор

Той тепърва ще постига резултати, смята Данчо Лазаров
Обновена: 23 сеп 2014 15:35 | 23 сеп 2014 15:34, Красимир Ангелов
10
Константинов остава начело на националния отбор
Пламен Константинов остава начело на националния отбор по Олимпиадата. Снимка: Булфото

Президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров увери, че Пламен Константинов ще остане на поста национален селекционер и след европейското първенство, което ще се проведе догодина.

"Разговорът, който водихме с него, още един път подчертавам, беше за бъдещето на националния отбор. Останах с впечатлението, че Пламен е готов и ще води отбора на европейското първенство и по-натам", каза Лазаров пред TV7.

"А нашата позиция е да се доверяваме на български треньори. Имаме доказали се специалисти, които са показали резултати. На Пламен му предстои тепърва да постига резултати", посочи президентът на родната федерация.

По думите на Лазаров Пламен Константинов е изпитвал чувство на несигурност дали той е правилният избор. "Ние обаче му изразихме пълната си и безусловна подкрепа. Започнахме да говорим за бъдещето - какво и как следва да го направим", посочи шефът на родната федерация.

"Той спомена кое е определящо за решението му да остави братята Братоеви и Николай Николов извън отбора. Това е негово право - той да определи състава си за световното. Това, което се уточнихме обаче с него е, че тези състезатели трябва да бъдат обезателно върнати в отбора.

И по този начин България да разполага с разширен състав от поне 18 души, които да проведат една много концентрирана подготовка, да играем добре в Световната лига, да потърсим завръщане в група "А" и най-вече да се представим добре на европейското първенство", посочи целите Лазаров.

Според него фактът, че континенталният шампионат е чак през октомври, дава шанс на отборите да изиграят една силна Световна лига и да имат време да се подготвят за европейското първенство.

"Считам, че националният селекционер трябва да има възможност да работи и с клубни отбори. Това се практикува в много страни. Опитът ни с целогодишно ангажиране на Камило Плачи бе изключително неудачен", добави Лазаров.

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя лигльо като брат си.нищо няма да направи с националите.
7
0
 
3
 
! Отговори
Абсолютен тъпанар преди 9 години
Добъл волейболист, смехотворен треньаол.Чувате ли напътствията , които дава -- "айде пичове, сега майка му стара трябва да се напънем"След такива указания, нормални са резултатите от предствянето на "пичовете"
6
0
 
9
 
! Отговори
инжинер преди 9 години
Данчо Лазаров и Любен Ганев не допуснаха най-успешния ни треньор-Радостин Стойчев, да води националите, за да си въртят далаверите. Това са мошеници, които уреждат личния си бизнес за сметка на спорта.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той тепърва ще постига резултати, смята Данчо Лазаров. Само че за Радостин Стойчев не беше така, или НИЩО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,нито играта, нито резултатите, нито отбора, ВАЖНОТО Е ДАНЧО ЛАЗАРОВ ДА Е НАЧЕЛО ДОКАТО Е ЖИВ.
4
1
 
3
 
! Отговори
Инж-а преди 9 години
Въпросът е времето да си минава, париците да звънкат, пък има ли отбор има ли треньор на кой му дреме.
3
1
 
3
 
! Отговори
бесен преди 9 години
Пламен става,но Алексиев и Соколов го бойкотираха.Бяха най слабите,когато не бяха на терена,отбора вървеше.Братя Братоеви и Николов беше груба,много груба грешка.Няма да забравя сервисите на Соколов във мрежата-нарочно.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН НЕКАДЪРНИК И АЛКОХОЛИК ЛАНСИРА ДРУГ. ПЪК ПОСЛЕ МАТЕЙ ИМ Е ВИНОВЕН.
1
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 9 години
ЛАЗАРОВ ДА СМЕНИ ДРОГАТА.КАК ФЕНОВЕТЕ ВИЖДАТ ЕДНО -ТОЙ И ГАНЕВ ДРУГО . СМЕШНИЦИ!!!