Хамилън разчита на опита си за края на сезона

Люис не планира нищо различно за последния старт в Абу Даби
12 ное 2014 14:52, Красимир Ангелов
3
Хамилън разчита на опита си за края на сезона
Хамилтън и Росберг ще определят новия световен шампион в неделя. Снимка: Reuters

Лидерът в шампионата на Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че се надява по-големият му опит да му донесе втора световна титла.

Англичанинът води със 17 точки пред съотборника си Нико Росберг преди последния старт в Абу Даби, но тъй като точки от надпреварата се удвояват, трябва да завърши или пред Нико или да е втори, ако Росберг спечели, за да грабне трофея.

Досега той видя и двете страни на монетата, след като през 2007-а още в първата си година сред най-бързите, Хамилтън имаше 7 точки аванс преди последния старт, но в него завърши едва 7-и и в крайна сметка титлата бе за Кими Райконен. Година по-късно пък се добра до 5-ото място едва в последната обиколка и грабна титлата с точка пред Фелипе Маса.

"Спомням си, че в онези два сезона напрежението в края бе наистина огромно. Това обаче ми помогна да натрупам опит и сега съм по-силен психически, така че се надявам да имам успех в последния старт" заяви Хамилтън, който стана втори в Бразилия.

"Когато всичко се решава в последния старт не мисля, че има рецепта. Просто ще се опитам да карам така, както го правех в последните състезания. В крайна сметка всичко ще завърши по определен начин. Просто трябва да съм сигурен, че давам най-доброто от себе си, както съм правил през цялата година. Няма да има нищо различно" добави той.

Още новини преди последния старт за сезона във Формула 1 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
17
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Розберг е по-добър. А Хамилтън отново ще разчита на помощ от ***. Маминото детенце зорлан ще стане шампион.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черният да благодари на Тимо Глок, че навремето му пусна гювеч на последният зявой в Бразилия и по батакчийски начин взе титлата ! Изключително нагъл, нахален и безскрупулен тип. Помните ли как брутално разби колата на Райконен в питлейна при червен светофар, за да не може да завърши ?! Росберг, стискаме ти палци !
1
6
 
17
 
! Отговори
ввв преди 9 години
най-добрия

Спонсорирани публикации