Стилиян Петров пред Би Би Си: Отново съм жив

Нямах право да се предавам, казва той в интервю
27 дек 2014 21:00, Анисия Иванова
13
Стилиян Петров пред Би Би Си: Отново съм жив
Снимка: архив Reuters

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров даде интервю за Би Би Си, в което споделя, че отново се чувства жив, оставяйки зад себе си тежките месеци на борба с левкемията.

Стенли беше интервюиран от бившия си съотборник в шотландския Селтик Джон Хартсън, който също се пребори с най-коварната болест. Уелсецът бе диагностициран с рак на тестисите през 2009 година и трябваше да бъде опериран заради разсейки в мозъка и белите дробове.

„В началото не знаех дали изпитвам шок, страх или объркване. Гледаш се и се питаш „Защо, къде сбърках, как се случи всичко това”. Беше наистина много страшно”, разказва Петров.

Изминаха три години оттогава и някой ми беше казал през какво ще мина и че периодът ще бъде много дълъг. Аз си помислих: „никакъв шанс”. Подкрепата към мен беше невероятна, защото хората искаха да бъдат част от моята борба.”

„Докато си лежах на леглото в болницата, виждайки подкрепата на феновете, които ставаха и ръкопляскаха в 19-тата минута на мачовете... Нямах право да се предавам. Аз трябваше да им покажа, че се боря. Не можех да предам всички тези хора.”

„Те го правеха във всеки мач в продължение на година и половина, докато аз ги помолих да спрат. Когато видиш нещо подобно, не можеш да го игнорираш. Трудно е да опиша какво чувствах тогава. Трябва да си част от това, за да го усетиш. Затова винаги ще обичам този клуб (б.р. Астън Вила)”

„Тогава си казах, че все още искам да бъда баща и съпруг. И исках да видя децата си женени и да имат свои деца. Това е мечтата ми е искам да се боря за нея.”

Още от интервюто на Стелиян Петров четете в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: интервюСтелиян Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До преебанияПрост си ,пич, и *** ще си останеш! А за Стенли - радвам се, човече! Радвам се, че си жив и пооздравял, радвам се, че отново се показваш като лъв и след такова тежко заболяване, продължаваш да си по терените (вярно, непрофесионално, но няма значение) и се радвам, че продължаваш да се бориш ш да търсиш спасение от рака не само за себе си, но и за другите. Весели празници и дано повече хора могат да се излекуват от това заболяване!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CHESTITI KOLEDA I NOVA GODINA NA TZIALOTO MU SEMEISTVO. OT ZDRAVE DA SE NE OTURVASH STENLY. DANO BULGARIA IMA POVE4E TAKIVA HORA I FUTBOLISTIOT BULGARKA V SCOTLAND
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За жалост обаче важи максимата всяко зло за добро. Вредата от лъчетерапията ще му е спътник до края на живота, майка ми преди 15 години премина многократно през тази процедура и изобщо не трябва да припарва до плажа в горещите часове на деня, тъй като рискува да се появат късни ефекти. Да, плажът е глезотия, но жегата и слънцелъчението ги има през лятото, дори и да не си на плаж. Важното обаче е, че Стилиян е пребори като истински капитан, но от днес нататък трябва да се пази.
3
1
 
16
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Стилиян е добрият пример.Успех и не се предавай.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да имаш много силен дух и непукизъм, за да се излекуваш от такава болест. Тогава може и късметът да те споходи.
1
0
 
15
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Ех да можеше Шумахер да чува ся да може и той да се пребори

Спонсорирани публикации