Яя Туре отново е футболист №1 на Африка

Халфът на Манчестър Сити спечели отличието за четвърта поредна година
1
Яя Туре отново е футболист №1 на Африка
Снимка: Reuters

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре беше избран за Футболист номер 1 на Африка за 2014-а година и по този начин спечели наградата за четвърти пореден път.

По този начин полузащитникът от Кот д'Ивоар се изравни със Самуел Ето'О (Камерун), който досега единствен бе печелил този трофей четири пъти.

В тазгодишната класация Туре изпревари другите двама финалисти за вота на треньорите и капитаните на националните отбори- това са Пиер-Емерик Обамеянг (Габон) и вратарят Винсънт Енияма (Нигерия).

"Благословен съм през всичките тези години. Искам да благодаря и на всички фенове в Африка, като им кажа: Много ти благодаря, Африка", каза победителят при получаването на наградата.

Без никакво съмнение обаче, на базата на постиженията, Туре напълно заслужено печели наградата. Той стана шампион с Манчестър Сити в Англия, вкара гола на победата срещу Съндърланд в турнира за Купата на лигата, отбеляза общо 20 гола във всички турнири за Сити, а също така игра със страната си Кот д'Ивоар на Световното първенство в Бразилия.

На световните финали той беше капитан в два от трите мача, а след отпадането от Гърция в последната минута от вълнение получи сърдечна аритмия.

31-годишният халф ще бъде отново начело на страната на турнира за Купата на Африканските нации този месец в Екваториална Гвинея.

Наградата за футболист на Африка води началото си от 1970-а година, когато печели Салиф Кейта от Мали, по онова време играч на френския Сент Етиен.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: африкаЯя Туре
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари