Кристиано Роналдо отново грабна Златната топка

Португалецът стана футболист номер едно на света
Обновена: 13 яну 2015 09:29 | 12 яну 2015 21:26, Анисия Иванова
68
Кристиано Роналдо отново грабна Златната топка
Снимка БТА

Кристиано Роналдо отново бе определен за футболист номер едно на света. За втора поредна година той спечели най-престижното индивидуално отличие във футбола - Златната топка.

Той получи наградата си на галавечер в Цюрих. Името му бе прочетено от Тиери Анри.

Нападателят на Реал /Мадрид/ и на португалския национален отбор каза на церемонията, че благодари на всички, които са гласували за него.

"Тази година бе просто невероятна. Искам да продължа тази работа, която я върших досега. Ще се постарая с всеки изминал ден да ставам по-добър. Никога не съм мислил, че три пъти ще спечеля тази награда. Искам да стана един от най-великите играчи в историята". "Златната топка" бе връчена на Кристиано Роналдо от бившия нападател на френския национален отбор Тиери Анри в компанията на президента на ФИФА Сеп Блатер.

Това бе трета поредна Златна топка за португалеца. По време на речта си той каза дежурните клишета, но накрая даде воля на емоциите и изпусна напрежението като силно извика "Siiiii, подобно на триумфа си след отбелязване на гол.

Роналдо бе сочен за категоричен фаворит за отличието още преди връчването. И резултати го потвърдиха, тъй като за него гласуваха 37.66 процента от всички гласове.

На второ място остана Лео Меси, който изпревари с минимална преднина Мануел Нойер. Аржентинецът получи 15.76 процента, докато вратарят на Байерн 15.72.

Още спортни новини четете в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34-ти Канаваро беше добър защитник, но имаше поне 3 имена по-добри от него. Само Роналдиньо който спечели ШЛ ти давам като пример през 2006-та. Същата работа сега с Кристиано и Нойер!
28
12
 
5
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Абсолютно справедлив е вота!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28-миАма това награда за благотворителност ли е или за футболист?
26
2
 
5
 
! Отговори
намръщен преди 9 години
До Анонимен 20И какво направи с неговата Полтугалия в Бразилия? Яде заслужен пердах
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30-тиАма пък това Канаваро да получи златната топка 2006-та защото стана световен шампион с Италия беше върхът на простотията.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атлетико преби Реал миналата седмица и реалчетата тръгнаха за злорадстват че Барса има мач с Атлетико и също ще бъдат попилями. Само че Меси вече е във форма и направо се изгаври с Атлетико. Ще става зловещо за Реал, усещам.
23
5
 
9
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Роналдо я заслужава дори заради това че помага на деца за операции , докато Меси укрива яко данъци ! За Нойер не коментирам .
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дуспеси какво спечели,че не ми е ясно през годината,хм?Остани в Барса-Лео остани да те мачка лошия Реал още 10 години!!!!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20-ти Меси се контузи миналата година и докато навлезе във форма му трябваха 3 месеца. Сега отново се разигра и мачка. Снощи направи на мармалад Атлетико Мадрид, дето реалчетата казваха преди мача че Атлетико ще смачка Барса. Меси вече е във форма, както и Барса и тепърва ще става интересно този сезон.
20
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 9 години
До 10 Роналдо бил на светлинни години зад Кристиано Ронално ?! Ахахахахах. Хахахахахаха. Пич, кажи още някой моля ти се ! Моля те !
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mesi ne tryabva da u4astva v tazi klasaciq , toi e ot druga planeta.
18
7
 
13
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Нойер я заслужаваше. Спечели я прическата на народа. Рекламното лице на ФИФА. Боже, това е като международното БФС.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Месиии умре!!!17 ГОЛА ЗА ЕДИН СЕЗОН В ШЛ!Нека да е посредствен:))))
16
1
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
Май не си на ясно какво говориш ! Като човек кръгла 0 ? НЕ Роналдо крие данъци ! Роналдо е помогнал и продължава да помага на десетки деца за операции и т.н. ..... И ако не си го чул това то е защото той не го провъзгласява така че да го чуе и види цял свят ! Като не го харесваш поне се замисли какво дрънкаш за да неставаш смешен !
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роналдо е много добър атлет, но футболните му умения са колкото на един посредствен футболист.Техниката му е по-зле от на Феномена,Роналдиньо и Ромарио.В момента целият отбор играе за него.Като прибавим и факта,че в Испания има 3-4 сериозни отбора,а другите се борят да не изпаднат,не е чудно че вкарва по 50 гола на сезон.
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-техничният играч в историята на футбола е Роналдиньо, най-великият халф е Зинедин Зидан, най-великият нападател е Роналдо-Феномена, а Меси е комплексност от халф и нападател до съвършенство. А Португалският гелосан симулант даже не знам как да го определя.
13
5
 
8
 
! Отговори
до преди 9 години
Роналдо има фенове в сурат-тефтера,колкото пет Българий да не мислиш че му пука?А това,че кренвиршите от Рязанград плюят голям футболист не е сензация.
12
13
 
15
 
! Отговори
панчо преди 9 години
Мануел нойер трябваше да я вземе. Тоя зализан ром какво е направил за националния си отбор?
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям е като футболист, но като човек е пълна нула. Това е жалкото.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен10лекувай се, моля те. Имаш нужда