Джерард пред мач №700 за Ливърпул

Не е сигурно обаче дали той ще играе тази вечер срещу Болтън
0
Джерард пред мач №700 за Ливърпул
Снимка: Reuters

Символът на Ливърпул Стивън Джерард може да изиграе своя мач №700 за "червените", когато тимът гостува на Болтън в преиграване от 4-ия кръг на ФА Къп.

Халфът пропусна победата над Уест Хям през уикенда заради лек проблем в бедрото, но сега се очаква да бъде на линия, тъй като двубоят е важен за мърсисайдци, които имат амбиции да спечелят турнира.

"Той е добре. Тренира нормално, но все пак трябва да бъдем внимателни, така че преди сблъсъка ще преценим дали ще играе," каза мениджърът Брендън Роджърс.

Ако Джерард играе той ще стане третият в историята на клуба достигнал до тази граница, като другите двама са Джейми Карагър – 737 и Йън Калахан с 857.

Програмата на Ливърпул определено е натоварена с мачове през 3-4 дни, като до края на месеца започват и елиминациите от Лига Европа, но наставникът е уверен, че отборът му има качествата да се справи.

"Ще бъде трудно срещу Болтън. Ние обаче сме в два турнира и искаме да стигнем максимално далеч в тях. Миналия сезон изиграхме общо 42 мача, а досега вече те са 39. През лятото обаче работихме именно в тази насока, да разполагаме с достатъчно солиден състав и макар че със сигурност има какво да подобряваме, разполагаме с необходимите ресурси” коментира той.

"Началото на сезона бе трудно, но постепенно тръгваме нагоре и смятам, че тепърва ще играем най-добрия си футбол. Въпреки че отпаднахме от Челси, бяхме окуражени от играта си и това ни прави оптимисти за остатъка от кампанията” добави Роджърс, чийто тим продължава битката и за Топ 4.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации