Гьотце не вярва, че някога ще стигне Меси

Аржентинецът вдигна летвата много високо, смята звездата на Байерн
11 фев 2015 17:30, Красимир Ангелов
0
Гьотце не вярва, че някога ще стигне Меси
Снимка: Reuters

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Марио Гьотце не иска да го сравняват със звездата на Барселона Лионел Меси.

По време на финала на Мондиал 2014 германският селекционер Йоахим Льов надъха Марио с думите "влез и покажи на всички, че си по-добър от Меси". В крайна сметка резервата Гьотце вкара скъпоценния гол в продълженията и направи Германия световен шампион.

"Смятам, че той ми каза това, за да ме мотивира. Аз се включих във финалния мач към края и селекционерът намери правилните думи, за да ме надъха", сподели Гьотце пред списание "Шпорт Билд".

"Меси доказа по време на цялата си досегашна кариера в Барселона, че е на съвсем друго ниво. Не може да ме сравнявате с него. Той постигна много неща и вдигна летвата толкова високо, че за останалите е почти невъзможно да бъде достигната. Меси е специален, удивителен играч", посочи златното момче на Бундестима.

"Нямам представа дали Пеп Гуардиола може да ме изведе до нивото на Меси. Би било страхотно, ако го направи. Но както вече казах, Меси вдигна летвата много високо. Навярно някой може да се доближи до това ниво, но би било изключително трудно да постигнеш това постоянство. Въпреки това аз работя здраво, за да ставам още по-добър", допълни звездата на Байерн Мюнхен.

Гьотце коментира и случващото се в бившия му отбор Борусия Дортмунд, който доскоро беше последен в таблицата.

"Наистина е ужасно да гледам какво се случва там. Не съм предполагал, че това е възможно. Но Борусия със сигурност ще излезе от тази трудна ситуация. Стискам им палци."

Техничарят обърна внимание и на личната среща с треньора си Пеп Гуардиола, когато двамата са излезли на ресторант.

"Хапнахме азиатска храна, ако искате да знаете детайлите. Не мога да го определя като "среща", но разговорът беше специален, а атмосферата - спокойна.

Говорихме си предимно за футбол, но също така и лични теми. Треньорът говори най-вече за футбол, но не забравя да попита за ситуацията в личен план. За един футболист откровеният разговор с треньора е много важен", добави Гьотце.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари