Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Александър Томов

Присъдата ще бъде прочетена във вторник
16 фев 2015 17:20, Красимир Ангелов
17
Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Александър Томов
Снимка: Булфото

Прокуратурата поиска 10 години затвор за председателя на Надзорния съвет и главен акционер на ЦСКА Александър Томов по дело за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери.

Делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев беше разгледано от 35-и състав на Софийски градски съд днес, а присъдите по него ще бъдат обявени във вторник следобед.

Държавното обвинение също така поиска четиримата да бъдат лишени и от правото да заемат ръководни постове и да бъде конфискувано имущество им. Томов е разследван по две обвинения.

По първото той е обвинен, че в съучастие с Гарибов през 2008 година е изтеглен банков кредит от името на ПФК ЦСКА АД, но парите не са използвани за финансирането на клуба, а двамата са отклонили 6,825 милиона лева.

По второто обвинение Томов е сред обвиняемите за длъжностно присвояване като председател на Управителния съвет на "Кремиковци" в размер на около 29 милиона лева чрез фиктивна сделка за покупко-продажба на имущество на металургичния комбинат през 2007 година, като парите са използвани за закупуване на контролния пакет от акции на ПФК ЦСКА АД.

По същото дело през 2011 година Томов и Иванов бяха осъдени на по 9 години затвор, а Гарибов и Бонев бяха оправдани, но след това през октомври 2013 година Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдата и върна делото за ново разглеждане.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ЦСКААлександър Томов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оправдаха го .... хахаха е няма такъв смях баси държавата
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo mi interesno kak stava tazi rabota osydeni hora , sled prisydata da se ka4va v kolata si i da se pribira vkyshti , e tova nemoga da razbera ? a pyk niakoi ako otkradne 200 lv oshte na syshtia den mu se slagat beleznicite ive4e putuva kym zatvora , tova ne e nikakva pravosydna sistema , zatova evropeiskia sayz ni kritikuva na mnogo
11
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
И като искате,вярвате ли си.Както се пее в една песничка.....Подаръци ще има за всички от сърце...........и всички ще са доволни.Пък зер и някое хотелче може да построите.
10
0
 
3
 
! Отговори
Т Томов преди 9 години
Не се притеснявайте , До имотите на братята от Дупница са закупени 12 парцела за тези , които духнаха и тези дни ще духват за топлите дестинации , а съдебната система ще си брои придобивките .
9
1
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Смелост се иска.Партизаните и те бяха смели,когато обраха мандрата с кашкавала.На тоя отряд съвременни партизани след време ще им се издигне паметник,защото ощетиха омразната демокрация с много милиони.Така,че тия са по-големи борци против капитализЪма.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При толкова откраднарти милиони,докато се стигне до върховния ,Лупи и компания ще олекнат с част от милиончетата.Стара изпитана схема.
7
1
 
9
 
! Отговори
дърт комунист преди 9 години
Неможе да бъде.Та те са комунисти.Де се е чуло и видело *** да крадне ни-ко-га.Те милионите всички комунисти с честен труд и много мозък в главата си ги спечелиха.Беден комунист нема,което означава,че бащите им требило да ги кръстят Умчо Томов,Умчо Гарибов и так далше.
6
2
 
15
 
! Отговори
дедо Васо преди 9 години
А на бас ,че нема нищо да стане.Лупи си е лупи послал си е.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лупи, дойде и твоя ред.
4
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Никой да не става, когато кажат в залата:- Моля всички да станат, влиза уважаемия съд...
3
1
 
17
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
само обевяват че са осъдени но нито един осъден след 10 ноември не съм чул да е в затвора ЩЕотидем на оня свят с отворени очи че неможаме да видим осъден държавник с ефективна присъда да е изтърпял в затвора с изключение на Т.Ж
2
4
 
9
 
! Отговори
сакън! преди 9 години
Ай,ай, Саше, ама верно ли? Или прокуратурата се прави на реформирана? Да не е стойкаджийство - като при Цв.Цв.?
1
1
 
24
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Бааааати правосъдието, повечето вече не си спомнят че с апашо-Сашо се занимаваше българската прокуратура и съдът!

Спонсорирани публикации