Селта приземи Атлетико след 2:0

Галисийците спечелиха у дома и оставиха шампионите на 7 точки от върха
16 фев 2015 09:47, Красимир Ангелов
1
Селта приземи Атлетико след 2:0
Снимка: Reuters

Седмица след като разби Реал с 4:0, Атлетико Мадрид падна с 0:2 при гостуването си на Селта и получи сериозен удар в стремежа да защити титлата си.

Домакините изиграха силен мач и вкараха два гола след почивката, за да оставят хората на Диего Симеоне отново на 7 точки от лидера Реал и на 6 от Барселона. В същото време тимът от Виго излезе 9-и с 28 точки.

Домакините от Селта доминираха през първата част, като разиграваха добре топката и принудиха съперниците си да действат в собствената си половина. Добрите голови ситуации обаче бяха малко.

Диего Симеоне дори извади Тиаго в 34-ата минута и пусна Марио Суарес, без да изглежда, че португалецът има някакви здравословни проблеми. В началото на втората част напусна и Фернандо Торес, като вместо него се появи Кани.

В крайна сметка галисийците бяха възнаградени за усилията си в 56-ата минута, но при спорни обстоятелства. Домакините направиха контра, след като "дюшекчиите" протестираха бурно за игра с ръка на Аугусто, която не бе отсъдена.

Нолито проби отляво и преодоля Миранда, а след това Суарес го спъна в наказателното поле и реферът даде дузпа. Изпълнението обаче се забави, като при споровете Годин и Суарес получиха жълти картони. Така или иначе Нолито остана спокоен и реализира от бялата точка.

Почти веднага Атлетико можеше да изравни, защото удар на Саул бе избит от вратаря Серхио, който след това се справи и с добавката на Гризман. Минути след това Гризман потърси далечния ъгъл, но вратарят Серхио успя да докосне топката и да я избие в гредата, така че домакините оцеляха.

И това се оказа важно, защото в 71-та минута те стигнаха до втори гол. Хубаво взаимодействие даде възможност на Ореяна да остане на добра позиция и той с прецизен шут по диагонала направи 2:0, носейки победата на своя тим.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Атлетико МадридСелта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
ivan преди 9 години
tuk merishe na 4erno toto