Батков: Левски и ЦСКА може да бойкотират първенството

Отборите искат повече пари от тв права
19 фев 2015 16:03,
40
Батков: Левски и ЦСКА може да бойкотират първенството
Снимка: архив Булфото

Босът на "Левски" Тодор Батков намекна, че през новия сезон "сините" могат да бойкотират телевизионното излъчване в "А" група заедно с вечния си враг ЦСКА.

"Ние, подобно на ЦСКА, смятаме, че тези отбори, които имат най-сериозна аудитория по телевизията, трябва да взимат най-високи суми. Така е в Испания например", отсече Батков.

Вчера босът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че мачовете на разградския отбор са по-гледани от тези на Левски и ЦСКА.

Шефът на сините заплаши, че може от следващото първенство Левски и ЦСКА да бойкотират телевизионното излъчване. „Ако искат, да ни извадят от групата. Да видим как ще го направят. Тогава могат да си преместят централата в Североизточна България. Ако искат, да го направят, но ние сме твърдо на тази позиция", категоричен бе Батков.

"Не можем да продължаваме с формати, които бяха от един отминал строй. Искаме и реална пийпълметрия, а не тази, която ни представят сега. Не може да се правят оценки спрямо участие в евротурнирите“, допълни още той.

По думите на Батков реалните резултати, когато срещите са се излъчвали по друга телевизия, са били съвсем други - предимството на Левски и ЦСКА било осезаемо.

В същото време мустакатият адвокат планира да се раздели с огромен пакет от акциите си в Левски до края на годината. Мажоритарният собственик на клуба води преговори с чуждестранен инвеститор за една част от акциите, а друга ще бъде предложена първо на заможни левскари и след това на всички останали привърженици в открита продажба.

"Предстоят разговори, но няма да разкрия името на кандидат-купувача. Точно сега и точно в този формат - не. Аз не желая да управлявам и никога не съм го правил. Имаме работещ Управителен съвет, изключително амбициозен спортен директор и успял треньор. Постът ми е председател на Надзорния съвет, а той е по-скоро задължение, отколкото управление. А и не е признание“, обясни Батков.

"Подчертавам дебело, че не продавам акции. Призовахме хората, които обичат Левски, да дарят на клуба каквото могат, а аз ще им предложа да станат съпричастни с безвъзмездно прехвърляне на мой пакет. Има интерес и в рамките на три месеца ще има сериозен ефект“, поясни още шефът на сините.

Батков беше категоричен, че хората, които искат да станат акционери в клуба, ще бъдат проверявани."Няма да допусна в Левски да влязат хора без морал, сърце и чисти пари", поясни още той.

Синият бос заяви, че целите пред отбора са завършване в тройката, спечелване на купата на България и участие в европейските турнири.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Бултрас преди 9 години
*** ти как определи че само вас гледат.Нали играят два отбора.Ние феновете на Ботев си ходим на стадиона и сме от тези които най-малко сме пред телевизорите,но ти искаш повече пари .От къде на къде ще плащам по 5лв на месец,за да ги даваш за маймуни и инжинери без основно.Класирането е определящо.Лески имали 2 милиона фена,Цецка също.А защо дори на мегадербито няма 10 хиляди.А срещу посредствени отбори няма и 4 хиляди
26
2
 
4
 
! Отговори
анти преди 9 години
Ха ха, комунистическите остатъци, потънали в дългове милиони няма нужда да бойкотират първенството, просто трябва да бъдат закрити и да може българският клубен футбол да дръпне напред.
25
2
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
като , лупи и адвокатчето софийски личности - ЦСКА и " Левски " нямат перспектива !
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО НЯМА БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ КОЛКО ПРЕКРАСНО БИ БИЛО.
23
2
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
този лоен мехур , да си ритка в софийската "диаспора " и да не се занимава с БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ ! и цскЪ и лъфски са излишни за БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ - ПАРАЗИТНИ ОТБОРЧЕТА !
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До CSKA SofiaБългарите се срамуват от отборите Чорба и Подуяне. Ритайте си в шопското пАрвенство.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закривай!
20
0
 
4
 
! Отговори
bai_jordan преди 9 години
Урааааааааааааааааааааа!!!
19
7
 
1
 
! Отговори
знайко преди 9 години
кирчо осъзмай се!! взе парите на народа а сега мачкаш любимите му одбори.
18
2
 
3
 
! Отговори
ЛИНЧ преди 9 години
На Батков мустака..................да краси кола.Адвокат-кръвопиец.
17
7
 
4
 
! Отговори
зззз преди 9 години
Тук не става въпрос за играта и формата на Левски и ЦСКА, а за реалният им принос акумулирането на печалбата от ТВ пярава. Може и да са слаби, но са първи по гледаемост. Парите да се разделят по равно означава, че все едно на концерт хедалйнерите и подгряващите изпълнители да взимат едно същи пари....ами няма такъв филм, сори.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо ужас, голям праз с яйца.Пълни пръдльовци.
15
4
 
13
 
! Отговори
zickler преди 9 години
фен съм на Цска,но нито Цска нито Левски не заслужават по голям дял от баницата. На фона на какво могат да искат по голям дял като за последните 20 години футбола ни се превърна изцяло в аматъорски .............
14
4
 
9
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 9 години
Ужас!!! Край!!! Ще се разкъса времепространоството, ако Левски и ЦСКА бойкотират шампионата. Моите уважения към двата най-обичани отбора и техните много привърженици, но се видя, че галениците на старата власт (да - И ДВАТА) не могат да фунционират в конкурентна среда и пазарна икономика. А като свършиха парите и съдиийската любов се насочи в друга посока (макар, че подпирането на Лудогоред е нищо пред нещата от края на 90те години и началото на новия век, но това е друга тема).
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сакън, дадох 4 лв.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ШЛ дават добри пари но не могат да се класират. УЕФА плаща само в ШЛ и не дават паралелни лиги като балканска например.
11
3
 
8
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Много лъжи във една малка статия-майстор е Борат.Получава жълтата фанелка.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SnorkyЛудогорец, Берое или Литекс имат посещаемост по 2000 човека средно на мач , това ли са хората
9
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ДА СЕ ЗАКРИЕ ОФИЦИАЛНОТО ФУТБОЛНО ПЬРВЕНСТВО ЗА 3--5 ГОДИНИ СЛЕДВАТ КФАЛИФИКАЦИОННИ МАЧОВЕ ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ И КОИТО ИЗДЬРЖАТ НА ИЗПИТА---А И Б Ф ЛИГИ----ЦСКА И ЛЕВСКИ ЕДВА ЛИ
8
7
 
23
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Двете смешни отборчета нямат право да искат най-много пари защото играят изключително слаб футбол. Та те на стадиона не могат да съберат публика, та камо ли по ТВ, Отдавна хората предпочитат да гледат Лудогорец, Берое или Литекс. Щеше да е смешно, ако не беше жалко!

Спонсорирани публикации