Литекс с изненадващо равенство с Марек

Ловчанлии надиграха дупничани, но не отбелязаха гол
9 мар 2015 16:12,
3
Литекс с изненадващо равенство с Марек
Снимка: архив Булфото

Литекс стъпи накриво в мача си от 21-ия кръг на „А“ група. Ловчанлии не успяха да победят слабака Марек в Дупница и срещата завърши 0:0. През всички 90 минути възпитаниците на Красимир Балъков имаха териториално предимство, но така и не намериха верния път към вратата на Емил Михайлов.

По този начин „оранжевите“ събраха 36 точки и пропуснаха шанса да излязат на 3-то място в класирането, което се заема от Берое с 37 т. Дупничани пък остават на предпоследната 14-та позоция със 17 т. По-рано през сезона те спънаха и други фаворити на „Бончук“ - 0:0 с ЦСКА и 1:1 с Левски.

Литекс беше далеч по-активният отбор през първото полувреме, но ловчанлиите създадоха само едно чисто положение, и то в самото начало. Страхил Попов изпрати топката в наказателното поле на Марек, защитата на домакините я пропусна и тя стигна до краката на централния нападател Бьорн Маарс. Неговият удар обаче беше неточен и Литекс пропусна да поведе още в 3-ата минута.

Данило Асприля пропусна следващото положение за Литекс, дошло от пряксвободен удар в 20-ата минута, като това беше и последният по-интересен момент през първата част. Страхил Попов и Данило Асприля бяха отговорни за по-интересните моменти на терена и в началото на второто полувреме, въпреки че ловчанлиите отново не успяха да стигнат до гол.

Десният бранител на Литекс прати далечен пас в наказателното поле в 55-ата минута и Асприля укроти топката по отличен начин, след което обаче не успя да уцели рамките на вратата. 5 минути по-рано Бьорн Маарс пропусна да се разпише с глава, а в 70-ата минута норвежецът можеше да вкара гол и след разбъркване, но топката така и не стигна до вратата.

Противно на развоя на мача, Марек можеше да стигне до гол след точно час игра на "Бончук". Дупничаните, които разчитаха предимно на центрирания, имаха шанс да поведат след корнер, но Винисиус Баривиейра реагира навреме на удара на Емил Виячки и спаси Литекс от срамно поражение.

До края не стана нищо интересно и мачът завърши без голове.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
edin преди 9 години
Само" МАРЕК"!!!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
liteks ot kv. gozniza