Евертън с впечатляващ обрат срещу Динамо Киев

"Карамелите" бяха губещи в резултата, но стигнаха до успех с 2:1
Обновена: 13 мар 2015 09:43 | 13 мар 2015 09:42, Красимир Ангелов
0
Евертън с впечатляващ обрат срещу Динамо Киев
Снимка: Reuters

Евертън постигна победа с 2:1 срещу Динамо Киев на "Гудисън Парк" след обрат в първи сблъсък от 1/8-финалите на Лига Европа.

Гостите поведоха чрез Гусев в 14-ата минута, но с голове на Нейсмит и Лукаку в 39-ата минута и 82-ата минута домакините стигнаха до страхотния обрат.

Украинците стартираха мача доста по-активно и стигнаха до попадение в 14-ата минута, след като Олег Гусев засече с крак на близката греда перфектно центриране от корнер на Ярмоленко и изненада неприятно Хауърд.

Малко след това Велосо отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но Макарти блокира доста добре кълбото и предотврати опасността.

Все пак в 39-ата минута Стивън Нейсмит изравни резултата. Лукаку свърши брилянтна работа и премина през четирима футболисти на гостите, след което изведе в наказателното поле своя съотборник, който от близка дистанция с удар в далечния ъгъл реализира.

Малко след подновяването на играта Нейсмит можеше да се превърне в големия герой за домакините, но от близка дистанция с глава прати топката встрани вратата.

В 66-ата минута Макарти видя Коне с прекрасно подаване на задната греда, а африканецът с глава отправи нисък удар, но Шовковски се намеси отлично и предотврати обрата.

През следващите минути головите положения липсваха, но все пак домакините се окопитиха и стигнаха до пълния обрат, след като Лукаку бе точен от дузпа в 82-ата минута, която бе отсъдена за игра с ръка на Да Силва в собственото си наказателно поле.

Още новини и резултати от Лига Европа четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари