За съотборник избирам Меси пред Роналдо, призна Пеле

"Кристиано вкарва повече, но Лео е по-отборен играч"
21 мар 2015 12:42,
3
За съотборник избирам Меси пред Роналдо, призна Пеле
Лео Меси Снимка: архив, БТА

Бразилската легенда Пеле заяви преди предстоящото Ел Класико в неделя, че би предпочел да има за съотборник Меси пред Роналдо.

74-годишният бразилец, който има 1281 гола в кариерата си, изказа възхищението си от звездите на Барселона и Реал Мадрид, но посочи, че Меси е по-отборен играч от Роналдо и по тази причина го предпочита.

"Трудно е да сравнявам Меси и Роналдо. Те са различни типове футболисти. Меси е по-отборен играч, той организира атаките и асистира, докато Роналдо повече вкарва. Той ми напомня на бразилския Роналдо", каза Пеле, който в момента е в Англия, за да наблюдава дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед в неделя на "Анфийлд".

"Ако трябваше да си избирам съотборник, то това би бил Меси. Това обаче не означава, че и двамата с Роналдо не са фантастични играчи", добави бразилецът.

Запитан дали Меси и Роналдо биха били толкова добри играчи, ако се състезаваха в годините, в които е била състезателната кариера на Краля на футбола, Пеле отговори утвърдително.

"Добрите играчи биха вкарвали много голове във всяка една ера. Щом аз вкарах 1000 гола, защо да не го направят и те", отговори Пеле.

Трикратният световен първенец с тима на "селесао" похвали и сънародниците си Неймар и Фелипе Коутиньо, които според него се нуждаят единствено от малко повече опит, но имат страхотно бъдеще.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз бих предпочел Марадона пред Пеле ....Ако беше със 20 години по млад!
2
1
 
1
 
! Отговори
Levskar преди 9 години
За чо,бата не казва нищо п,едния анонимко - Тони .евска,
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРЪН ДРЪН ЗАЩО ГЕЙСПОРТ МЪЛЧЪТ И НИ ЗАНИМАВАТ С МЕСИ А НЕ С ГЕРОЙТЕ ОТ ГЕЙ АРЕНА ПОДУЯМИЕ