Остават 500 дни до началото на Олимпийските игри в Рио

Състезанията ще се проведат въпреки замърсяването на залива Гуанабара
25 мар 2015 17:11, Екип на Bulgaria On Air
1
Остават 500 дни до началото на Олимпийските игри в Рио
Снимка: bgonair.bg

Организаторите на Олимпийските игри в Рио отбелязаха 500 дни до началото на игрите. Официалните лица заявиха, че въпреки трудностите, градът ще бъде готов да посрещне света на 5 август 2016. Един от най–спорните въпроси и най–големите критики е замърсяването в залива Гуанабара, където ще се провеждат състезанията във ветроходството.

Председателят на организационния комитет на игрите Карлос Нузман заяви, че Рио ще е домакин на втория тест ивент във ветроходството и че водите на замърсения залив ще бъдат готови за състезанията.

На предишното тестово състезание, участниците се оплакваха, че водите са изключително замърсени и са видели да плуват дивани и животински трупове. Когато кандидатства за игрите Рио обяви, че ще намали размера на непречистените отпадъчни води, вливащи се в залива, но след това признаха, че е малко вероятно. Стотици милиони долари вече бяха похарчени, а водата остава зловонна. Биолозите миналата година заявиха, че водите съдържат супербактерия, която е резистентна на антибиотици и може да доведе до стомашно–чревни и белодробни инфекции.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Спорт" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Също така има и 1853 дни до едно друго състезание, както и 4358 за още едно и 8963 за трето. Очаквайте ги с нетърпение.