Гришо избегна Федерер в Монте Карло

Швейцарецът отпадна изненадващо от Гаел Монфис с 0:2 сета
Обновена: 16 апр 2015 15:34 | 16 апр 2015 15:33, Красимир Ангелов
20
Гришо избегна Федерер в Монте Карло
Гаел Монфис изненадващо отстрани Федерер. Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров извади късмет, след като избегна мач срещу Роджър Федерер. Вместо това момче ще играе срещу Гаел Монфис на 1/4-финалите от силния "Мастърс" в Монте Карло.

Още по темата
Това стана факт, след като французинът елиминира швейцарския Маестро по доста шокиращ начин - 6:4, 7:6(5).

Парадоксалното е, че той дори бе под въпрос за участието си в турнира, но в крайна сметка реши да участва в него в последния момент. Григор и Гаел се познават добре, като имат общо 3 изиграни мача помежду си.

Монфис има 2 победи в тях, а българинът е записал 1 такава.

Те се срещнаха два пъти през миналата година, като на US Open французинът надви нашето момче след 7:5, 7:6(6), 7:5, а преди това хасковлията стигна до 5:1 аванс в първия сет, в Букурещ, а след това опонентът му се отказа.

Самият Монфис се намира в добра форма и през тази година има 12 победи и 5 загуби. Той е на 18-ото място в световната ранглиста.

Мачът между французина и Федерер иначе бе доста добър за французина, след като Гаел проби швейцареца за 3:1 гейма, но след това неговият опонент веднага върна пробива.

Монфис обаче стигна до пробив в деветия гейм, а след това си взе и най-важното подаване в сета. Във втория сет всичко се реши в тайбрека, в който Федерер направи безумна грешка при мачбол за неговия противник и така отпадна.

Интересно е да се отбележи, че треньорът на Гришата Роджър Рашийд е бивш наставник на Гаел Монфис, така че със сигурност ще посъветва своя подопечен за следващия мач.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Паниковски преди 9 години
Убиват аскувскуту в Монако.6:1,4:1
14
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 9 години
Както казах по-долу Дришката е АБОНАТ на Монфи.6:1 е доста злобен бой.А на "6" (CummON) който "експертно" се изказа че селячето щяло да бие Монфи в два сета,горещо му препоръчвам да смени попрището с нещо като надуване на дудуци и т.н.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Селски, това да бухаш с бухалката каква професия е че не се сещам?!Аааа, сетих се. професията е .......... КЛОУН. Забавляваме хората.Е, циркаджии дал Бог.
12
1
 
0
 
! Отговори
observer преди 9 години
До всички анонимни хейтъри-що ви е страх да си напишете имената бе момчета?Най вероятно не сте стигнали и до нациналното първенство обаче се мислите за много големи тенисисти и спецове.Злобата към успеха на другите показва биологически малформации.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гришо беше преди 5 години вече е заслужил всички да го наричат ГРИГОР.ВЕЧЕ Е голям мъж.Ракетата му е голяма.Питайте Маша.
10
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
БРАВО ГРИША! ПАК ДОКАЗА ,ЧЕ СИ БЪЛГАРИН И ТО ДОБЪР.ПАК ЯДОСА ЗАВИСТЧИИТЕ- ЗА КОЕТО ТЕ ПОЗДРАВЯВАМ. ДА ДУХАТ ПРАХА СЛЕД ТЕБ И ДАНО СЕ ПООЧИСТЯТ СЛЕД ТОВА. ЧОВЕШКАТА ЗАВИСТ НЯМА ГРАНИЦИ. ЛЕЛЯТА ОТ ПАЗАРДЖИК91107
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо - не пада от всеки, хейтъри гадни. Второ, дори и да пада понякога доста нелепо, самият факт, че играе с най-добрите в света, е доста показателен. С думи прости, той е СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ. А вие сред най-добрите ли сте в професията си? Едва ли. А ако сте, не ви прави чест да се отнасяте с такава злоба към човек, който следва мечтите си и ги постига.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Монфис млати здраво, но като техника Гришо го превъзхожда.
7
1
 
2
 
! Отговори
mdaa преди 9 години
До azМонфис си клати топките и ушите. Абсолютен пън за гледане, чак дразни. Иначе е силен. ама що се прави на ***/....
6
1
 
5
 
! Отговори
Къмоон преди 9 години
Монфис не може да се сравнява с Роджер по нито един показател, нищо че днес го е бил - все едно Гришо като би Новак стана по добър от него?Мач с мач не си прилича, със сегашната си форма Григор може да бие М. в 2 сета, ако го притисне както Фонини.Днешният мач не го гледах, но явно пак е било същото.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честно казано, Монфис е доста по-неудобен противник за Григор. Предполагам, че беше дотук, но ако бие печката ще е супер.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ХаДришката е АБОНАТ на Монфи и НЯМА победа срещу него.Тази от Букурещ бъдете добри да не я броите защото печката беше КОНТУЗЕН.
3
2
 
9
 
! Отговори
Къмоон преди 9 години
Късметът обича силните - на четвърт финал може би най-преодолимият съперник досега! Браво на нашият сънародник за характера и силната игра.Ако играе както досега на този турнир, ще бие Монфис със сигурност. ПП. Ако М. почне да куца здраво, да се превива, лицето му да се издължава "от болка" и т.н. Григор да не губи концентрация и да бди - след цирка М. ще го атакува с най-доброто, на което е способен.
2
3
 
19
 
! Отговори
mdaa преди 9 години
Григор извади късмет. Няма да играе с един силен противник. Ще играе с този, който го победи !!!!Ба*си якия късмет !!!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес не им е ден на швейцарците. :D