Разбрах, че съм създаден да се боря!

Стилиян Петров за най-трудните 20 крачки в живота си
23 май 2015 21:33, Елка Василева
26
Разбрах, че съм създаден да се боря!
Стилиян Петров. Снимка: Булфото

„За себе си разбрах, че съм създаден да се боря. Явно това е моята орис, да се боря и продължавам да се боря. Когато преминеш през нещо такова, оттук нататък се бориш постоянно”. Това сподели бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров в интервю за предаването "Комбина" по Нова телевизия.

Стилиян Петров говори, след като пребори една от най-страшните болести – левкемията. „Аз съм щастлив, че все още съм тук  и мога да гледам как растат синовете ми. Аз се моля всяка сутрин и всяка вечер. Аз вярвам, че има Господ”, каза той.

 „Всичко стана в разстояние на една седмица. Планирахме бъдещето, къде ще живеем, къде ще ходим на почивка, колко ми остава като футболист на високо ниво, а четири дни по-късно получих новината, че съм болен от левкемия”, сподели Стилиян Петров.

 „Казаха ми, че имам повишение на белите ми кръвни телца, което е предпоставка за левкемия и трябва да започна на същия ден лечение. В стаята бяха Паулина, докторът на отбора, двамата физиотерапевти, две сестри и докторът, който ме диагностицира. Тогава се почувствах най-самотен. Паулина плачеше, на всички лекари главите бяха надолу”, добави той. 

„Веднага започнах лечението. Най-трудното е, когато подписваш и се съгласяваш с всяка една химиотерапия”, разказа Стилиян Петров. 

„Спомням си една химиотерапия, която беше 96 часа. Не можех да стана. Един от страничните ефекти беше кома. След две седмици трябваше да направя още 96 часа. Между двете химиотерапии се прибрах вкъщи и една нощ около 3-4 часа Паулина ме бодеше с пръст. Аз я попитах защо, а тя ми каза: „Докторът ми каза да те проверявам да не изпаднеш в кома”, спомни си той и уточни:  „Аз тогава въобще не осъзнах, че страничните ефекти могат да се окажат пагубни, бях се настроил, че всички ще бъде наред”.

 "За да ме изпишат от болница и да се върна вкъщи, трябваше да направя 20 крачки – това може би бяха най-дългите 20 крачки, които направих. Отнеха ми 36 минути, само и само да се прибера”, разказа футболистът.
 
В очите на съпругата си Паулина и родителите си той е видял страх, след като се прибрал. Майка му плачела постоянно.  "Паулина и баща ми обаче не видях да плачат. След това разбрах, че съпругата ми е плакала пред докторите, когато не е била при мен. Колкото аз съм бил силен, толкова и те са били такива”, сподели Стилиян Петров.

"Първата ми разходка беше четири стъпки до вратата и обратно. След месец започнах да правя и по-дълги разходки – 10-15 минути, леко бягане и така вече всичко си дойде на мястото, така както е било преди”, разказва още футболистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Стилиян Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
2006-та събирахме пари за едно варненско дете. Беше първата кампания от подобен род по интернет в БГ. В български и английски форуми имаше призиви (и то от "българи") да не се дарява, защото това било БГ мафията и се опитват да прилагат нигерийската схема. А Стилиян дари. И то далеч не малка сума - 3000 паунда. Тъй че млъквайте, хейтъри миризливи, само поклон пред Капитана.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре , че са хората - лекари учили книги,прекарали нощи над учебниците,оставили си нервите сред болнитеза да може този ритни-топко, който беше разсърден на журналиститеи не уважаваше българие с мнение след мач на нац.отборда оздравее.Жив и здрав да е. Като всеки бивш футболист, търси пост в БФСче вече няма доходи, а за треньор едва ли някой ще му плати
17
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Честит празник 24 май Смешници .Рая сте вие посрана.Слугувате на богатите си господари и величаете мултимилионери докато децатав и ходят голи и боси .*** народ проста държава заслу жена съдба .А на милиардерчето футболен гений честито му оздравяване
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 18То може там да е измислено, но виждаш как се разчуват скандалите с големите звезди за неплатени данъци в точно тези страни. Как мислиш, ако Стилиян не си е плащал данъците дали нямаше да се чуе нещо? *** си!
15
0
 
4
 
! Отговори
Ерол преди 8 години
Таз баътка и гледаме левкемията вее денонощно.Що не си налега парцалите и млъква има хиляд деца в България без пари болни от рак които нямат неговия късмет
14
2
 
2
 
! Отговори
Хуйо преди 8 години
В Англия и САЩ е измислен този 'спорт' укриването на данъци :-).Там това е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ ,а някои просто природно *** парчета не го знаят това муахахахахаха
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 16Точно пък в Англия ще укрива данъци викаш? Муахахахахха
12
3
 
2
 
! Отговори
шефка на Фирма преди 8 години
Футболист и законни пари -разсмя ме А платил ли си е данъците този към НАП НОИ и НЗКО осигуровките :-)
11
7
 
4
 
! Отговори
Хилда преди 8 години
Този *** футболерски почва да става досаденТова ,че ходи прав нищо не значи още Абсолютно нищо. Да се лекува и да не предизвиква дявола с нелепи изказвания .Все пак той с нищо не е допринесъл нито за България нито за парите които има.просто роден с пари тва е .
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 8Ей, а тези паунди Стилиян да не би да ги е откраднал? Изработил си ги е с честен труд, *** злобен умрял!
9
2
 
3
 
! Отговори
Kaizer преди 8 години
Какви хора сте тези дето слагате минуси на позитивнит коментари бе?Българско племе злобно.
8
3
 
6
 
! Отговори
mitko преди 8 години
Bravo, goliam 4ovek i borec. Mnogo zdrave, shtastie i kusmet za napred Stenley, na teb i tvoeto semeistvo!!!!!!! P.s. Niama zna4enie dali e izvesten ili ne. Tova e 4ovek kato vsi4ki nas s svoite predimstva i nedostatuci. A za da stane izvesten go e postignal s mnogo trud. Courage, Capitane!!!!!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само здраве занапред!
6
6
 
5
 
! Отговори
хммм преди 8 години
наистина го уважавам и като малък ми беше сред любимите спортисти, но наистина медиите малко прекалявате с него. Просто не може всяка седмица да пишете за борбата която е водил с болестта-вскиснахте на всички с това вече. Не виждам с какво е повече човек от дядо ми който също е болен, или някой друг човек. Това че е известен футболист в България не го прави повече човек от другите. Благодарим ви за труда всяка седмица, нека е жив и здрав вече, но не прекалявайте повече.
5
2
 
9
 
! Отговори
Мрън преди 8 години
До 8Стига омраза, стига негативна енергия и завист...този случай е повод за радост за Капитана...кой както е роден и каквото му е писано...на който му е писано да го обесят не го застрелват...Евала Стенли за борбата! Респект!
4
32
 
6
 
! Отговори
Сати преди 8 години
Създаден бил да се бори :-( Абе *** малко скромност и смирение бе Ти си роден с сребърно златна лъжица в устата.Ако нямаше паунди и долари досега единственото което щеше да бориш е натиска на капака на ковчега ти ,а борбата с червеите разяждащи тялото ти досега вече би се увенчала като неуспешна за твоя милост.Говори за Бог той ти е дал още дни .Не бъди нагъл
3
2
 
31
 
! Отговори
az преди 8 години
Това е едно страхотно семейство.Господ да ви закриля.Вие вдъхвате кураж и опора на всички нас.БЛАГОДАРИМ ТИ СТЕНЛИ:):)
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2Това са синоними, ама карай!
1
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си създаден, бе, Стенли. Роден си!Хайде да се научим да говорим на български, бе, хора! Толкова хубав и богат език е! Ама думите си имат точни значения, не бива да се бъркат!

Спонсорирани публикации